Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν το «μυστικό» όπλο για να κερδίσεις το ενδιαφέρον του.


Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν το «μυστικό» όπλο για να κερδίσεις το ενδιαφέρον του.

Ετοιμάζεσαι για το πρώτο ραντεβού σας και δεν ξέρεις τι να φορέσεις για να (του) αρέσεις;  Η αλήθεια είναι ότι το μόνο που τον απασχολεί είναι ένα και μόνο αξεσουάρ – κι όχι δεν εννοούμε τα εσώρουχά σου, αλλά τις αγαπημένες γόβες σου.

Αυτό υποστηρίζει νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Βρετάνης η οποία δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal Archives of Sexual Behavior. Σε αυτήν, οι ερευνητές ζήτησαν από τις συμμετέχουσες να ντυθούν τα ίδια ρούχα αλλά να τα συνδυάσουν με διαφορετικά παπούτσια τόσο ψηλοτάκουνα όσο και flat. Στη συνέχεια, τους ζήτησαν να σταθούν στο δρόμο και να ζητούν από περαστικούς να απαντήσουν σε μια έρευνα για την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 83% των περαστικών  αντρών ανταποκρίθηκε στις γυναίκες που φορούσαν γόβες έναντι του 46,7% που σταμάτησε για να απαντήσει στις γυναίκες που φορούσαν flat.

Οι ερευνητές όμως δεν σταμάτησαν εκεί, προσπαθώντας να αποδείξουν τον ισχυρισμό και διενέργησαν και δεύτερο πείραμα στο οποίο ζήτησαν από τις παραπάνω συμμετέχουσες απλά να ρίξουν το γάντι τους στο δρόμο. Και εκεί τα ψηλοτάκουνα θριάμβευσαν με το 95% των αντρών να προσφέρονται να το μαζέψουν και να το επιστρέψουν στις γυναίκες που φορούσαν γόβες. Το αντίστοιχο ποσοστό έπεσε στο 62% όταν αυτές φορούσαν flat.

«Είναι γεγονός ότι τα ψηλοτάκουνα έχουν ισχυρή επίδραση στη συμπεριφορά των αντρών», τονίζει ο επικεφαλής της έρευνας Nicolas Guéguen και συνεχίζει «Αυτό συμβαίνει γιατί πολύ απλά κάνουν μια γυναίκα να φαίνεται πιο σέξι. Έτσι, ενισχύουν την αυτοπεποίθηση της με αποτέλεσμα να γίνεται πιο ελκυστική για το άλλο φύλο.»

Τώρα λοιπόν ξέρεις τι πρέπει να φορέσεις σίγουρα στο πρώτο ραντεβού για να τον κάνεις να σου ζητήσει και… δεύτερο.

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/sxeseis/19956-na-ti-prepei-sigoura-na-foreseis-sto-proto-sas-rantevoy