Τελικά "παίζει" το μάτι ή όλα είναι ιδέα μας; Η επιστήμη έχει την απάντηση.


Ερευνητές από το Penn State University, είπαν να ασχοληθούν με την "καυτή πατάτα" που ακούει στο όνομα απιστία. Συγκεκριμένα, θέλησαν να διαπιστώσουν πόσο συχνή είναι στους νεότερους ενήλικες και πόσο καταστροφική είναι εφόσον διαπιστωθεί.

Στη μελέτη τους, ανέλυσαν δεδομένα από προηγούμενη έρευνα που είχε γίνει σε εκατοντάδες Αμερικανούς και των δύο φύλων. Οι ηλικίες τους ήταν 24-32. Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι το 1/4 των φρεσκοπαντρεμένων ζευγαριών και όσων συζούσαν, είχαν κάνει απιστία κατά τη διάρκεια της σχέσης. Οι άντρες ήταν πιο πιθανό να απατήσουν από οτι οι γυναίκες. Οι παντρεμένοι και όσοι συζούσαν είχαν πάνω κάτω τα ίδια ποσοστά σε απιστία, ενώ όσοι απλά ήταν σε σχέση είχαν υψηλότερα.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις; Οι άντρες και οι γυναίκες που είπαν ότι έκαναν σεξ με κάποιον άλλον, ανέφεραν ότι δεν ένιωθαν αποκομμένουι από τη σχέση τους σε βαθμό που να θέλουν να τη διακόψουν. Αλλά εκείνοι που διαπίστωσαν ότι τους είχαν απατήσει, ένιωθαν ότι είχε έρθει το τέλος και τελείωναν τη σχέση. Στους δεύτερους δεν υπήρχε μεγάλη απόκλιση μεταξύ των δύο φύλων, κάτι που δείχνει ότι υπάρχουν αντίστοιχες προσδοκίες για ειλικρίνεια ανεξαρτήτως φύλου.