Με συμβόλαιο ύψους 1.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες gaming συμφωνίες όλων των εποχών.


Και επίσημα έδωαν τα χέρια η Disney μαζί με την Epic Games, σε μια τεραστίων διαστάσεων συμφωνία μέσα από την οποία θα επεκταθεί το «entertainment σύμπαν» των δύο κολοσσών. Συγκεκριμένα, μέσα από επίσημο δελτίο Τύπου, η Walt Disney Company αποκάλυψε μια νέα επένδυση ύψους 1.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με σκοπό να αποκτήσει μερίδιο στην Epic Games σε ένα πολυετές συμβόλαιο που θα φέρει ένα ολοκαίνουριο gaming universe μέσα στο Fortnite.

Η εν λόγω συμφωνία θα ανοίξει με άλλα λόγια τον δρόμο ώστε Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Avatar και άλλα franchises να μπουν για τα καλά στον κόσμο του επιτυχημένου παιχνιδιού – που είναι ένα από τα πλέον εμπορικά στον κόσμο – με τους καταναλωτές να μπορούν παίξουν, να παρακολουθήσουν, να αγοράσουν και να ασχοληθούν ποικιλοτρόπως με το εν λόγω περιεχόμενο.

Η Disney, παρά το γεγονός ότι δεν έκανε διαθέσιμες αρκετές πληροφορίες, αναφέρει ότι οι παίκτες και οι fans της θα μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες και εμπειρίες «με τον τρόπο της Disney» και να τις μοιράζονται μεταξύ τους. Όλα τα παραπάνω θα τροφοδοτούνται από την Unreal Engine.

Να τί είπε για τη συμφωνία και ο Tim Sweeney της Epic Games: «Η Disney ήταν μία από τις πρώτες εταιρίες που πίστεψαν στη δυνατότητα να ενώσουν τους κόσμους τους με τους δικούς μας στο Fortnite και χρησιμοποιούν την Unreal Engine σε όλο το portfolio τους. Τώρα συνεργαζόμαστε σε κάτι εντελώς νέο για να δημιουργήσουμε ένα ανοιχτό και λειτουργικό οικοσύστημα που θα φέρει κοντά τις κοινότητες της Disney και του Fortnite».

Με τη σειρά του, ο Bob Iger της Disney δήλωσε: «Η συναρπαστική νέα σχέση μας με την Epic Games θα φέρει κοντά τα αγαπημένα μας brands και franchises της Disney με το εξαιρετικά δημοφιλές Fortnite, σε ένα νέο μεταλλασσόμενο σύμπαν παιχνιδιών και ψυχαγωγίας. Αυτό σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη είσοδο της Disney στον κόσμο των παιχνιδιών και προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη και την επέκτασή της. Ανυπομονούμε για τους θαυμαστές μας να βιώσουν τις ιστορίες της Disney και τους κόσμους που αγαπούν με πρωτοποριακούς νέους τρόπους».