To μετα-αποκαλυπτικό “Fallout” ανταγωνίζεται επάξια το περσινό-θαύμα “The Last of Us” και το καταιγιστικό “Halo”.


Το video game "Fallout", αρχικά της Interplay και αργότερα της Bethesda, έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στις οθόνες των PC το 1997 και δεν άργησε τα επόμενα χρόνια να κατακτήσει και τις τότε αναδυόμενες κονσόλες PlayStation και Xbox. Θεωρείται ένα από πιο δημοφιλή franchises στην ιστορία των video games, ένα open-world RPG που σε πετάει σε ένα μετα-αποκαλυπτικό σκηνικό.

Δεν ξέρουμε γιατί άργησε τόσο για να μεταφερθεί στη μικρή οθόνη, αλλά μάλλον για καλό ήταν αυτό, αν κρίνουμε από την πλειονότητα των
video game μεταφορών στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο.



H live-action σειρά «Fallout» κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες από την Amazon Prime και μας έδωσε και τα 8 πρώτα επεισόδια της πρώτης σεζόν «στο πιάτο». Πατάς το play με μικρή επιφύλαξη, αλλά πολύ σύντομα αφήνεσαι στον επικίνδυνο κόσμο του «Fallout», σε ένα μελλοντικό εφιαλτικό Λος Άντζελες που οι κάτοικοι μένουν σε υπόγεια καταφύγια για να αποφύγουν τη ραδιενέργεια της επιφάνειας και διάφορα ανθρωποειδή, κυνηγούς κεφαλών και κακοποιούς. Μία νεαρή γυναίκα, παρά τους κινδύνους, πρέπει να βγει στην επιφάνεια για να βρει τον πατέρα της. Δεν είναι τα πάντα τόσο «βαριά και ασήκωτα», με πολύ χιούμορ ακριβώς εκεί που χρειάζεται.

Η σειρά είναι πραγματικά συναρπαστική και μία γερή απόδειξη ότι μπορούν να γίνουν καλές
video game μεταφορές στη μικρή οθόνη. Θυμόμαστε κάποια ακόμα καλά παραδείγματα από πρόσφατες σειρές που βασίζονται σε video games.



The Last of Us (2023)

Ο χρόνος θα δείξει αν το “
Fallout” ξεπεράσει το… αξεπέραστο «The Last of Us», τη σειρά που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της την περσινή χρονιά. Σε πιο δραματικούς τόνους από το “Fallout», αλλά σε σχεδόν ίδιο μετα-αποκαλυπτικό σκηνικό (αν βγάλεις τη ραδιενέργεια και προσθέσεις έξτρα μολυσμένους από πανδημία), ακολουθούμε έναν άνδρα (Πέντρο Πασκάλ) που προσπαθεί να μεταφέρει σε ένα ασφαλές σημείο ένα 14χρονο κορίτσι, ίσως τη μοναδική ελπίδα της ανθρωπότητας και από τους μοναδικούς ανθρώπους με ανοσία στον ιό.



Castlevania (2017-2021)

Κάποιοι από εμάς αγαπήσαμε το παιχνίδι “
Castlevania” μέσα από το Game Boy της εποχής, άλλοι μέσω Nintendo DS και PlayStation. Όπως και να έχει,  παραμένει ένας κλασικός τίτλος της Konami που δεν έχει χάσει τη φρεσκάδα  παρά τα χρονάκια του. Λίγο ακόμα και θα κλείσει τα 40. Η animated σειρά αυτού του vampire dark fantasy παιχνιδιού είναι πραγματικά συναρπαστική και μας κράτησε παρέα για 4 σεζόν, μαζί με ένα εξίσου φοβερό spin-off (“Castlevania: Nocturne”). Ένας μανιασμένος Δράκουλας που είδε τη σύντροφό του να καίγεται στην πυρά, θέλει να ξεπαστρέψει έναν προς έναν τους κατοίκους μίας μικρής πόλης, στέλνοντας τους «αντιπροσώπους» του. Διψάει για εκδίκηση και αίμα. Ένας κυνηγός βαμπίρ, ο Τρέβορ Μπελμόντ, σπεύδει για να προλάβει την καταστροφή.

Halo (2022-2024)

Και μόνο που διαβάζεις για “
Halo”, το μυαλό πάει κατευθείαν σε επικές στρατιωτικές μάχες στο διάστημα και σε διάφορα τερέν. Από τα καλύτερα military science fiction franchises, συνδεδεμένο όσο κανένα άλλο με το Xbox, το “Halo” είδε μία πραγματικά καλοφτιαγμένη live-action μεταφορά στη μικρή οθόνη από την πάντα εκλεκτική Paramount+. Και μπράβο της! Ακολουθούμε τον Master Chief, έναν «ενισχυμένο» τεχνολογικά σούπερ στρατιώτη στον 26ο αιώνα, που υπερασπίζεται την ανθρωπότητα από τους εξωγήινους. Πριν λίγο διάστημα, κυκλοφόρησε η δεύτερη σεζόν. Προσδεθείτε.



The Witcher (2019-2023)

Ο Γκέραλτ από τη Ρίβια είναι ένας μεταλλαγμένος κυνηγός τεράτων που ψάχνει τη μοίρα του και το νόημα της ζωής σε αυτόν τον άγριο πλανήτη. Αρκετά μελό το κάναμε. Φοβερός ο Χένρι Κάβιλ (“
Man of Steel”) στο ρόλο του Γκέραλτ, πίεσε και ο ίδιος για τη μεταφορά στο Netflix των βιβλίων φαντασίας του Πολωνού συγγραφέα Αντρέι Σαπκόφσκι και της ομώνυμης δημοφιλής σειράς video games της CD Projekt. Αν είστε φίλοι της ηρωικής φαντασίας, των τερατομάχων και της περιπλάνησης, ό,τι καλύτερο. Δυστυχώς, ο Χένρι Κάβιλ αποχώρησε μετά την τρίτη σεζόν και τη θέση του σε μία μελλοντική τέταρτη θα πάρει ο Λίαμ Χεμσγουόρθ (“The Hunger Games”).



Arcane: League of Legends (2021)

Στον ουτοπικό κόσμο Πιλτόβερ και τον υπόγειο κόσμο Ζάουν, δύο αδερφές μάχονται σε αντίπαλα στρατόπεδα σε έναν πόλεμο που πρώτο λόγο έχει η μαγική τεχνολογία. Η υποδοχή της
animated σειράς “Arcade” στο Netflix, βασισμένη στο multiplayer online game της Riot, υπήρξε επίσης θριαμβευτική σε κριτικούς και κυρίως στους fans του παιχνιδιού. Γνωρίζετε καλά πόσο «δύσκολοι» είναι οι video game fans και για να τους αρέσει τόσο κάτι, ειδικά όταν η ιστορία ασχολείται και με τα origins των δύο ορφανών αδερφών, Βάι και Πάουντερ, υπερδημοφιλών χαρακτήρων στο παιχνίδι, σημαίνει ότι πέτυχε και δεν έτυχε.