Όλα όσα έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια του Nintendo Direct


Αποκαλύφθηκαν τα δύο πρώτα Xbox παιχνίδια που μετατρέπονται σε multiplatform κατά τη διάρκεια του πρώτου Nintendo Direct της χρονιάς. Αυτό ήταν αφιερωμένο σε third-party συνεργάτες του ιαπωνικού κολοσσού, με τη Microsoft να ανακοινώνει τα πρώτα Xbox παιχνίδια που γίνονται multiplatform.

Συγκεκριμένα, οι δύο τελευταίοι τίτλοι της Obsidian αναμένεται να έρθουν στο Nintendo Switch, με πρώτο το Pentiment, που κυκλοφορεί από σήμερα Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου. Αυτό είναι ένα 2D narrative adventure παιχνίδι, με το εικαστικό του εμπνευσμένο από χειρόγραφα και ξυλογραφίες που έχουν διατηρηθεί από τον Μεσαίωνα!

Στο Pentiment οι παίκτες θα ενσαρκώνουν τον ρόλο του Andreas Maler, ενός καλλιτέχνη στον 16ο αιώνα που εργάζεται στο παλιό σενάριο του Kiersau Abbey σε μια περίοδο μεγάλης κοινωνικής αναταραχής. Ο Andreas μπλέκεται άθελά του σε μια σειρά δολοφονιών που λαμβάνουν χώρα επί 25 χρόνια, με τους αγρότες, τους κλέφτες, τους τεχνίτες, τους μοναχούς και τους ευγενείς να πρέπει να ερευνηθούν και να ανακριθούν για να αποκαλυφθεί η αλήθεια γύρω από τις πράξεις του. Οι παίκτες καλούνται να αποφασίσουν για όλες τις επιλογές του Andreas, από το εκπαιδευτικό του υπόβαθρο και τον τρόπο ζωής του, μέχρι τον τρόπο με τον οποίο θα ερευνά τις δολοφονίες.

Το δεύτερο παιχνίδι του Xbox που έρχεται στο Nintendo Switch είναι το Grounded, που θα κυκλοφορήσει στις 16 Απριλίου. Αυτό είναι ένα συνεργατικό survival παιχνίδι, στο οποίο οι παίκτες μετατρέπονται σε παιδιά που έχουν συρρικνωθεί και είναι παγιδευμένα στην πίσω αυλή τους. Εκεί παλεύουν με τον περιβάλλοντα χώρο και τα έντομα για να επιβιώσουν από τις κακουχίες.