Το 𝐇𝐨𝐫𝐫𝐨𝐫𝐚𝐧𝐭 𝐅𝐢𝐥𝐦 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥, το μεγαλύτερο φεστιβάλ τρόμου στην Αθήνα, επιστρέφει δυναμικά από τις 18 έως τις 28 Απριλίου, παρουσιάζοντας τις "Νύχτες Τρόμου".


Το Horrorant Film Festival “Νύχτες Τρόμου” ανοίγει τις πόρτες του από τις 18 έως τις 28 Απριλίου στον ανακαινισμένο κινηματογράφο ΕΛΙΖΕ (Νυμφαίου 12, Ιλίσια) όπου θα φιλοξενήσει το ατμοσφαιρικό αυτό γεγονός, υπόσχοντας μια αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία.

25 νέες παραγωγές από όλο τον κόσμο σε πρώτη πανελλήνια πρεμιέρα, περισσότερες από 30 ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα. Φετινός προσκεκλημένος του
Horrorant Film Festival θα είναι ο εκκεντρικός Ιταλός σκηνοθέτης 𝐋𝐚𝐦𝐛𝐞𝐫𝐭𝐨 𝐁𝐚𝐯𝐚, του οποίου θα προβληθούν οι ταινίες του "𝗠𝗮𝗰𝗮𝗯𝗿𝗲" (𝟏𝟗𝟖𝟎), "𝐀 𝐁𝐥𝐚𝐝𝐞 𝐢𝐧 𝐭𝐡𝐞 𝐃𝐚𝐫𝐤" (𝟏𝟗𝟖𝟑) και "𝐃𝐞𝐦𝐨𝐧𝐬" (𝟏𝟗𝟖𝟓) παρουσία του σκηνοθέτη.

Το
Platform επιλέγει για εσάς και σας προτείνει 10 ταινίες που δεν πρέπει να χάσουμε φέτος στο Horrorant Film Festival. Περισσότερα για το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ και αγορά εισιτηρίων ΕΔΩ.
 

Project Wolf Hunting
Νότια Κορέα, Σκηνοθεσία:
Hongsun Kim

18 Απριλίου 2024, 18:00, Διάρκεια: 100’

Ένα πλοίο γεμάτο επικίνδυνους κακοποιούς ταξιδεύει από τις Φιλιππίνες στη Νότιο Κορέα. Η εξέγερση είναι αναπόφευκτη, αλλά στο πλοίο υπάρχει μια ακόμη πιο θανατηφόρα δύναμη. Τί μπορεί να πάει στραβά; Λοιπόν, σκεφτείτε ένα Con Air στη θάλασσα, με πινελιές από Resident Evil και Predator και, γιατί όχι, κλείσιμο ματιού στο Frankenstein.


Ο μεγάλος νικητής του περσινού Διαγωνιστικού, ανοίγει το πρόγραμμα όπως πάντα στο Horrorant Film Festival ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ.


Demons (Δαίμονες)
Ιταλία, 1985,
Horror, Σκηνοθεσία: Lamberto Bava

27 Απριλίου 2024, 20:00, Διάρκεια: 88’

Στο σκοτεινό και συνάμα γοητευτικό Βερολίνο της δεκαετίας του ’80, μοιράζονται προσκλήσεις για την προβολή μιας μυστηριώδους ταινίας, όμως όταν σβήσουν τα φώτα και κλείσουν οι πόρτες, ο κινηματογράφος δέχεται επίθεση από δαιμονικά ζόμπι.

Βασισμένο σε μια ιστορία του σπουδαίου Dardano Sacchetti, και με τον μετρ του τρόμου Dario Argento να υπογράφει την παραγωγή, ο έμπειρος πλέον δημιουργός Lamberto Bava, φτιάχνει μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του ιταλικού τρόμου, συνοδευόμενη από το δυναμικό soundtrack του Claudio Simonetti.

 

-

Macabre
Ιταλία, 1980,
Horror, Σκηνουθεσία: Lamberto Bava

28 Απριλίου 2024, 22:30, Διάρκεια: 85’

Μια γυναίκα στοιχειωμένη από τον πρόσφατο θάνατο του μοιχού εραστή της μετακομίζει σε ένα δωμάτιο στη Νέα Ορλεάνη, όπου δημιουργούνται υποψίες σχετικά με την ερωτική της ζωή, η οποία μπορεί να συμπεριλαμβάνει τη συνέχεια τη σχέση της, με τον εραστή της να είναι ένα πτώμα συντηρούμενο σε ένα ψυγείο.

The Boogey Man
Η
.Π.Α., 1980, Horror, Σκηνοθεσία: Ulli Lommel

28 Απριλίου 2024, 18:00, Διάρκεια: 82’

Μια νεαρή κοπέλα βλέπει στον καθρέπτη τον φόνο του εραστή της μητέρας της, αλλά οι εφιάλτες έχουν μόλις ξεκινήσει! Ο θρυλικός Jerry Gross Organization διένειμε στην Αμερική αυτό το διαμάντι σε σενάριο και σκηνοθεσία Ulli Lommel, το οποίο πατάει επάνω στην επιτυχία των slasher της εποχής, αλλά το μεταφυσικό του spin το έκανε να ξεχωρίσει, να γίνει μια τεράστια επιτυχία, και να ακολουθήσουν δύο sequel.

Breathing In
Ν.Αφρική, 2023, Drama, Horror, Σκηνοθεσία: Jaco Bouwer

26 Απριλίου 2024, 20:00, Διάρκεια: 105’

Ν. Αφρική, 1901. Ενας τραυματισμένος στρατιωτικός αναζητά καταφύγιο στο μικρό σπίτι όπου ζουν μια γυναίκα και η κόρη της. Σύντομα, θα ανακαλύψει τον πραγματικό λόγο που τον καλοδέχτηκαν και το πώς κατάφεραν να επιβιώσουν μόνες τους για τόσο μεγάλο διάστημα. Η νέα ταινία του βραβευμένου σκηνοθέτη του Gaia (2021), στην ατμόσφαιρα του The Witch.

Monster On a Plane
Γερμανία, 2024, cult, horror, Σκηνοθεσία: Ezra Tsegaye

26 Απριλίου 2024, 22:30, Διάρκεια: 88’

Στον διάδρομο κάποιου εξωτικού προορισμού, ένα αεροπλάνο είναι έτοιμο να απογειωθεί για το Αμβούργο. Στο αεροπλάνο, όλοι οι επιβάτες μιλούν αγγλικά με μια προφορά από το Münchenbernsdorf σε κάτι που μοιάζει με το σετ μιας φτηνής γερμανικής ταινίας πορνό. Μεταξύ των επιβατών υπάρχει και ο Indiana Jones από τα LIDL που έφερε μαζί του ένα άγνωστο πλάσμα καλά κρυμμένο στο αμπάρι. Ένας τρομοκράτης θα τρέξει γρήγορα αχαλίνωτος στο αεροπλάνο προκαλώντας μεγάλο μακελειό. Οι επιβάτες που πεθαίνουν ουρλιάζοντας... μπορεί να μην συμφωνούν μαζί μας, αλλά ως πραγματικοί λάτρεις των ταινιών B πιστεύουμε ότι το πλάσμα είναι πραγματικά χαριτωμένο!

Το απόλυτο cult hit της χρονιάς, κάνει τη 2η παγκόσμια Πρεμιέρα του στο Horrorant! Είναι η δεύτερη ταινία του Ezra Tsegaye που έρχεται στο Horrorant, μετά το Skin Creepers το 2018. Η τρίτη φορά που θα έρθει, θα λέγεται …WHOREWOLF!


Canceled
Σουηδία, 2023,
Horror, Σκηνοθεσία: Oskar Mellander

24 Απριλίου 2024, 20:00, Διάρκεια: 96’

Ο διάσημος Youtuber κυνηγός φαντασμάτων Alex και η εκπομπή του ‘Gone Ghosting’ σπάνε ταμεία μέχρι τη στιγμή που ο πρώην συνεργάτης του καμεραμάν τον αποκαλύπτει ότι είναι απατεώνας και όλα ήταν στημένα. Ο Alex απεγνωσμένος να βρει χρηματοδότηση παίζει το τελευταίο του χαρτί και επισκέπτεται ένα στοιχειωμένο σπίτι όπου θα μεταδίδει 24/7. Το μόνο που δεν έχει υπολογίσει είναι η πραγματική επίσκεψη των φαντασμάτων.

Για αυτούς που αγαπούν το PARANORMAL ACTIVITY, τα Poltergeists και τα άλλα τελώνια! Το πιο τρομακτικό horror της Σκανδιναβίας εδώ και πολλά χρόνια.


ClearMind
Η.Π.Α., 2024, Dark-Comedy Thriller, Σκηνοθεσία: Rebecca Eskreis

20 Απριλίου 2024, 18:00, Διάρκεια: 85’

Στο πλαίσιο του θρήνου που βιώνει μία μητέρα αποφασίζει ένα Σαββατοκύριακο μέσω του ClearMind που είναι μέθοδος θεραπείας εικονικής πραγματικότητας να επιταχύνει τη θεραπεία της παίρνοντας πρωτοβουλία αυτής. Όταν η γραμμή μεταξύ πραγματικότητας και εικονικότητας θολώνει το Σαββατοκύριακο γίνεται αιματηρό και το να επιβιώσει η ομάδα φίλων τη νύχτα φαντάζει πραγματικός άθλος.

Το ClearMind είναι ένα σκοτεινό θρίλερ κωμωδίας για την θεραπεία μέσω εικονικής πραγματικότητας και του κινδύνους που υπάρχουν όταν χρησιμοποιείται η εικονική πραγματικότητα ως υποκατάστατο της πραγματικότητας.

I'll Crush Y'all
Ισπανία, 2023, Action/Thriller, Σκηνοθεσία: Kike Narcea

23 Απριλίου 2024, 18:00, Διάρκεια: 90’

Ο Γκάμπριελ είναι ένας πρώην πυγμάχος που ζει σε ένα χωριό απομακρυσμένο από την πόλη με τον πατέρα του και τον σκύλο του, τον Πέπε. Όλοι τον ξέρουν με το παρατσούκλι Tarado, το οποίο κέρδισε στην εποχή του ως μποξέρ και, παρόλο που μπορούσε ακόμα να πυγμαχήσει, προτιμά να κάνει μια ήσυχη ζωή μακριά από όλα όσα τον οδήγησαν να περάσει μερικά χρόνια στη φυλακή. Για αυτό, έχει πάρει αρκετές αποφάσεις, όπως να αφήσει την για πολλά χρόνια κοπέλα του, La Mónica, η οποία ήταν κακή επιρροή για να ξεκινήσει από το μηδέν. Αλλά τα παλιά φαντάσματα πάντα επιστρέφουν και ο Tarado θα πρέπει να αντιμετωπίσει την κατάσταση με τον τρόπο που ξέρει καλύτερα: να πολεμήσει. Βραβείο Midnight X-treme People’s Choice Award στο Sitges!


Unspoken
Καναδάς/Κίνα, 2024,
Crime drama/Ελληνική Πρεμιέρα
Σκηνοθεσία:
Daming Chen

22 Απριλίου 2024, 18:00, Διάρκεια: 120’

Μετά από χρόνια μυστικών αποστολών στους πιο σκληρούς κύκλους ναρκωτικών, ο Xu δεν βρίσκεται πλέον στο δυναμικό και είναι σε μόνιμη απεξάρτηση στην ύπαιθρο. Χωρίς ποτό, χωρίς τσιγάρα, με πολύ λίγο κρέας και μια ζωή που πλέον είναι εξ ολοκλήρου επικεντρωμένη στην ευτυχία της κωφάλαλης κόρης του. Είναι φοιτήτρια με υποτροφία στις ΗΠΑ, όπου ο Xu φαντάζεται ότι περνάει ονειρικά. Μέχρι που μια φρικτή μέρα, πληροφορείται ότι το άψυχο σώμα της βρέθηκε σε ένα δάσος κοντά στην πανεπιστημιούπολη της. Για τους τοπικούς φορείς επιβολής του νόμου, η υπόθεση έχει κλείσει. Άλλο ένα κορίτσι από την Ασία που σκοτώθηκε από τον μαύρο φίλο της, δεν χρειάζεται να ασχοληθεί κανείς. Ο Xu θα πρέπει να βγει από τη σύνταξη για να φτάσει στο βάθος του μυστηρίου…