Μια νέα μελέτη βάζει στο μικροσκόπιο τις φιλικές σχέσεις στον εργασιακό χώρο.


Μια νέα μελέτη βάζει στο μικροσκόπιο τις φιλικές σχέσεις στον εργασιακό χώρο.

Υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος να μειώσεις το άγχος που νιώθεις για τα θέματα της δουλειάς σου. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, αρκεί να κοιτάξεις στα διπλανά γραφεία και να ξεκινήσεις να κάνεις φιλίες. 

Τα νέα δημοσιεύτηκαν στο Personality and Social Psychology Review. Όπως αναφέρεται, το να γίνεις φίλη με κάποιο συνάδερφο σου είναι πολύ πιο σημαντικό από ότι νόμιζες. Γιατί; Αρχικά, γιατί είναι πάντα καλό να κάνεις νέους φίλους αλλά επίσης γιατί το να χτίζεις γερές σχέσεις με άτομα της δουλειάς σου, στο τέλος κάνει καλό στην υγεία σου.

Αν το καλοσκεφτείς, βγάζει νόημα. Περνάς το λιγότερο 40 μέρες δουλεύοντας και αν οι άνθρωποι που σε περιβάλλουν σε αυτό το διάστημα δεν είναι ευχάριστοι, είναι πολύ πιθανό να νιώθεις αγχωμένη και στεναχωρημένη, με αποτέλεσμα να γίνεσαι και λιγότερο αποδοτική. Αντίστροφα, αν με τους συναδέρφους σου έχεις αναπτύξει δεσμούς, τότε θα νιώθεις γενικά πιο χαρούμενη και ορεξάτη να βγάλεις ακόμα και την πιο δύσκολη δουλειά. Γι' αυτό μην αρνείσαι άλλο εκείνο το ποτό  με το κορίτσι του διπλανού γραφείου!

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/egw/20032-enas-poly-kalos-logos-na-vgeis-gia-poto-me-ti-synaderfo