«Με έναν τρόπο, η ταινία έχει γίνει ακόμα πιο επίκαιρη, κάτω από αυτό το κλίμα που ζούμε»


Το «Monday», η ταινία-αυτοβιογραφία της καλοκαιρινής Αθήνας και της Αντίπαρου με υπογραφή Αργύρη Παπαδημητρόπουλου ήταν ένα ακόμη θύμα της πανδημίας αφού η πρεμιέρα της, που κανονικά θα συνέβαινε πέρυσι τον Απρίλιο στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα, αναβλήθηκε λόγω της ακύρωσης του φεστιβάλ. Την ταινία θα λέγαμε ότι αντιπροσωπεύει άψογα το λαϊκό ''πέρασε από σαράντα κύματα'' αφού τελικά προβλήθηκε στο TIFF Industry Selects στο φεστιβάλ του Τορόντο. 

https://www.instagram.com/p/CK7G-sGFXqd/

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όμως,  η ταινία μάλλον πλησιάζει στο να  ολοκληρώσει (;) το ταξίδι του Οδυσσέα καθώς αγοράστηκε από την IFC και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Αμερική στις 16 Απριλίου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που θα προβληθεί αλλά και το πώς θα είναι τα πράγματα μέχρι τότε στην Αμερική (εκτός αν κάποιος έχει καμία πρόχειρη προφητεία) δεν γνωρίζουμε. 

https://www.instagram.com/p/CK62rX1lk_5/

Η δήλωση του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου στο Deadline:  «Με έναν τρόπο, η ταινία έχει γίνει ακόμα πιο επίκαιρη, κάτω από αυτό το κλίμα που ζούμε. Γιατί αν κάτι γνωρίζει μεγάλη πρόκληση με την πανδημία είναι οι ανθρώπινες σχέσεις και η ιστορία της Κλόι και του Μίκι μιλά ακριβώς για αυτό. Την άνοιξη του 2021 που θα κυκλοφορήσει η ταινία, ας ελπίσουμε ότι θα ζούμε σε ένα πιο αισιόδοξο πλαίσιο. Σ' έναν κόσμο που ένα ταξίδι το καλοκαίρι στην Ελλάδα θα είναι πραγματοποιήσιμο. Και το να πηγαίνουμε σε πάρτι, να φιλιόμαστε και να περνάμε καλά θα αποτελεί πραγματικότητα. Για αυτό και η ταινία βγαίνει σε perfect timing από την IFC κι αυτό με κάνει να έχω το μεγαλύτερό μου χαμόγελο!»

Υπόθεση:

To διεθνές «Monday» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου αφηγείται την ιστορία του Μίκι και της Κλόι, δύο Αμερικανών που γνωρίζονται στην καυτή καλοκαιρινή Αθήνα μια ξέφρενη νύχτα. Καθώς η παραμονή της Κλόι πλησιάζει στο τέλος της, αποφασίζει να αφήσει την καριέρα της στην Αμερική και να μείνει στην Ελλάδα, για να ανακαλύψει αν το πάθος ενός Σαββατοκύριακου μπορεί να αντέξει την πραγματικότητα της αναπόφευκτης Δευτέρας.