Η καλοκαιρινή περίοδος ξεκινάει δυναμικά!


Η καλοκαιρινή κινηματογραφική περίοδος είναι επιτέλους εδώ! Σε μία χρονιά με απογοητευτικά εισπρακτικά αποτελέσματα, το καλοκαίρι έρχεται για να «σώσει» το εθνικό και παγκόσμιο box office με κινούμενα σχέδια, post-apocalyptic περιπέτειες, κομωδίες δράσης και δράματα με ελληνικό άρωμα. Ο καιρός ζεσταίνει, τα θερινά σινεμά ανοίγουν σιγά-σιγά τις πόρτες τους, και το κινηματογραφικό καλοκαίρι κάνει την εμφάνισή του -ποιές είναι όμως οι πιο hot κυκλοφορίες των επόμενων τριάντα ημερών;

The Garfield Movie (Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα)

Ο Chris Pratt επιστρέφει για να χαρίσει τη φωνή του σε έναν ακόμη εμβληματικό χαρακτήρα, αυτή τη φορά παρέα με τους Samuel L. Jackson και Nicholas Hoult. Στην τρίτη του κινηματογραφική περιπέτεια, ο Γκάρφιλντ μπλέκεται σε ένα πολύχρωμο ταξίδι γεμάτο λαζάνια, ξεγυρισμένους ύπνους και αμετανόητες σκανδαλιές. Η ταινία αναμένεται στις 2 Μαΐου.

The Fall Guy (Ο Κασκαντέρ)

Ο Ryan Gosling ολοκληρώνει και επισήμως τη μετατροπή του από δραματικό πρωταγωνιστή σε άρχοντα της κομωδίας, στο πολυαναμενόμενο «The Fall Guy» του David Leich. Ο πρώην κασκαντέρ και δημιουργός του John Wick μας υπόσχεται μία ακόμη διασκεδαστική περιπέτεια υψηλών οκτανίων, καθώς και ένα τρυφερό γράμμα αγάπης στους πιο ριψοκινδυνους επαγγελματίες της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Η ταινία κυκλοφορεί στις 6 Μαΐου.

Kingdom of the Planet of the Apes (Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων)

O θρύλος των Πιθήκων επιστρέφει για τέταρτη φορά, με το πρώτο μέρος μίας ολοκαίνουριας τριλογίας. Κάνοντας fast forward αιώνες στο μέλλον, θα έχουμε επιτέλους την ευκαιρία να δούμε τον Πλανήτη πλήρως κατεστραμένο, και τον ανθρώπινο πολιτισμό να έχει δώσει τη θέση του στην κυριαρχία των πιθήκων. Το αειθαλές franchise του Πλανήτη ζει και βασιλεύει 60 χρόνια μετά τη δημιουργία του, και η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 9 Μαΐου.

Πολύδροσο

O The Boy μας προσφέρει ακόμη ένα μελαγχολικό παραμύθι, ιδανικό για την πρώτη μας βραδιά σε θερινό κινηματογράφο. Βίκυ Καγιά και Σοφία Κόκκαλη πρωταγωνιστούν στο 7ο φιλμ του σκηνοθέτη, το οποίο φέρει την χαρακτηριστική υπογραφή του δημιουργού του. Η ταινία κυκλοφορεί στις 16 Μαΐου. 

Furiosa: A Mad Max Saga (H Γέννηση της Οργής)

Ο George Miller συνεχίζει το πενηντακονταετές passion project του βουτώντας όλο και πιο βαθιά στην παράνοια της μετα-αποκαλυπτικής Αυστραλίας. Μετά το θριαμβευτικό και παγκοσμίως πολυαγαπημένο «Mad Max Fury Road» του 2015, ο συμπαθής ωτέρ θα επιχειρήσει να επαναλάβει το κατόρθωμα, αυτή τη φορά με την Anya Taylor-Joy στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ταινία αναμένεται στις 30 Μαΐου.

Kinds of Kindness (Ιστορίες Καλοσύνης)

Με διαφορά η πιο hot κυκλοφορία του Μαΐου, το νέο φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου ευελπιστεί να αναβιώσει το κοιμησμένο box office και να βάλει για ακόμη μία φορά φωτιά στις ελληνικές αίθουσες. Η dream team του 2023 επιστρέφει, με τους Γουίλεμ Νταφόε, Έμμα Στόουν, και τον σεναριογράφο Ευθύμη Φιλίππου (ο οποίος στο παρελθόν είχε υπογράψει τον «Κυνόδοντα» και τον «Αστακό») να ακολουθούν τον Λάνθιμο πίσω στις πατροπαράδοτες weird wave ρίζες του. H ταινία κυκλοφορεί στις 30 Μαΐου.