Ο Γιάννης Σιδεράκης, συγγραφέας της συλλογής διηγημάτων «Ροκεντρό», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οξύ, γιορτάζει με τους φίλους του τη ροκ καρδιά της πόλης!


Ο Γιάννης Σιδεράκης, συγγραφέας της συλλογής διηγημάτων «Ροκεντρό», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οξύ, γιορτάζει με τους φίλους του τη ροκ καρδιά της πόλης!

Στο πλαίσιο του 51ου Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), την Περιφέρεια Αττικής και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στο Πεδίο του Άρεως, από 1 έως 17 Σεπτεμβρίου 2023, ο Γιάννης Σιδεράκης, με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του νέου του βιβλίου «Ροκεντρό» υποδέχεται τους φίλους του επί σκηνής για να παίξουν μουσική, να μιλήσουν για βιβλία και να θυμηθούν ιστορίες από παρελθόν.

Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023, στις 9 το βράδυ, τα φώτα ανάβουν στο Πεδίο του Άρεως για να υποδεχθούν τους Trigger Inside και τους Daddy's Work Blues Band, δυο ελληνικά σχήματα της ροκ και μπλουζ οι οποίοι θα συνομιλήσουν μουσικά με τον Γιάννη Σιδεράκη, θα τζαμάρουν και θα απογειώσουν τη βραδιά με τους ήχους της μουσικής τους!

Η πρώτη παρουσίαση του «Ροκεντρό» θα πραγματοποιηθεί μια μέρα πριν, στο «μαζεδουργείο Δύο και Νακαίοι» όπου θα εμφανιστούν και οι Behind 12 Bars.

Ο Γιάννης Σιδεράκης υπήρξε μπάρμαν, ξυλοκόπος, πορτιέρης, ρεμάλι μηχανόβιος, ιδιοκτήτης ροκ μπαρ, μποντιμπιλτεράς και παραλίγο, σε δύο περιπτώσεις, ροκ σταρ, ενώ τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια βιοπορίζεται ως βιβλιοπώλης στην «Πολυθρόνα του Νίτσε», στην Άρτα.

Τα βιβλία του «Μηχανάνθρωποι» και «Ροκεντρό» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Οξύ.