Με τον έξυπνο αυτό συνδυασμό θεάτρου και ανακύκλωσης, η σωστή απόρριψη των παλιών συσκευών δεν είναι πλέον μία επιπλέον υποχρέωση!


Θέατρο και ανακύκλωση. Δύο έννοιες που δεν πιστεύαμε ότι συνδυάζονται. Να που κάναμε λάθος όμως, γιατί η παράσταση “The Doctor” του Robert Icke ενώνει αυτούς τους δύο διαφορετικούς κόσμους σε έναν. Πώς γίνεται αυτό; Με την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. και την παραγωγή του έργου να συνεργάζονται για να μεταδώσουν το μήνυμα της ανακύκλωσης συσκευών με έναν ευφάνταστο τρόπο!

Πώς η ανακύκλωση έγινε κομμάτι μίας θεατρικής παράστασης

Το πολυβραβευμένο θρίλερ του Robert Icke ανεβαίνει στο Αμφι-Θέατρο, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου, με πρωταγωνιστές τους Στεφανία Γουλιώτη και Νίκο Χατζόπουλο. Η ηθική βρίσκεται στο επίκεντρο, με το “The Doctor” να θέτει υπό αμφισβήτηση στερεότυπα δεκαετιών και να προκαλεί τον θεατή να ανακαλύψει τα δικά του όρια απέναντι στις προκαταλήψεις. Φυλετικά, θρησκευτικά, κοινωνικά, και σεξουαλικά πρότυπα εξετάζονται υπό το πρίσμα της -πολωμένης- εποχής που ζούμε, όπου όροι όπως το “cancel culture” έχουν μπει στο λεξιλόγιό μας και η ανθρωποφαγία στα social media είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης, λοιπόν, βλέπουμε σε πολλές σκηνές τους χαρακτήρες να χρησιμοποιούν κινητά. Αυτά δεν είναι οι προσωπικές συσκευές των ηθοποιών όμως, αλλά παλιά, μη λειτουργικά smartphones τα οποία παρέχει η Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. για τις ανάγκες της παράστασης. Με αυτό τον τρόπο, δεκάδες συσκευές γίνονται ξανά χρήσιμες, ακόμα και μετά την απόρριψή τους. Έτσι επισημαίνεται με τον καλύτερο τρόπο η αξία της κυκλικής οικονομίας, η οποία στηρίζεται σε αρχές όπως η επέκταση του κύκλου ζωής των προϊόντων και η αύξηση της ανακύκλωσης.

Στο “The Doctor” η Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. φρόντισε να καλύπτονται και οι δύο αυτές αρχές. Πρώτα, κατά τη διάρκεια της παράστασης τα κινητά παίζουν το δικό τους ρόλο, επεκτείνοντας τη χρησιμότητά τους. Έπειτα, μετά το τέλος της όλα πηγαίνουν  στον ειδικό κάδο που έχει τοποθετηθεί στο φουαγιέ του θεάτρου από την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. Ο κάδος ανακύκλωσης, όμως, δεν βρίσκεται εκεί μόνο για να υποδεχθεί τα κινητά που εμφανίζονται επί σκηνής. Και οι θεατές μπορούν να φέρουν τις συσκευές που δεν χρειάζονται πια και να τις εναποθέσουν στον κάδο! Κλείνοντας εισιτήρια μέσω του ticketservices.gr, υπάρχει σχετική ενημέρωση έτσι ώστε οι θεατές να γνωρίζουν από πριν ότι στο χώρο του θεάτρου υπάρχει κάδος ανακύκλωσης συσκευών.

Πρόκειται σίγουρα για μία εφευρετική κίνηση προώθησης της ανακύκλωσης, την οποία πρώτη φορά βλέπουμε. Οι θεατές, εκτός από το εισιτήριό τους, καλούνται να πάνε στο θέατρο μαζί με παλιές συσκευές που δεν χρειάζονται πια για να τις απορρίψουν με το σωστό τρόπο. Τα ξεχασμένα ακουστικά, οι παλιοί φορτιστές ή το… αρχαίο κινητό που δεν φορτίζει πια, δεν χρειάζεται να συνεχίσουν να πιάνουν χώρο στο συρτάρι! Η θέση τους είναι σε έναν κάδο της Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.

Με τον έξυπνο αυτό συνδυασμό θεάτρου και ανακύκλωσης, η σωστή απόρριψη των παλιών συσκευών δεν είναι πλέον μία επιπλέον υποχρέωση. Αντί να ψάξεις που υπάρχει κάδος για να αφήσεις παλιές συσκευές, η ανακύκλωση ενσωματώνεται απρόσκοπτα στην καθημερινότητά σου, προσθέτοντας ένα ακόμα σημείο συλλογής στα περισσότερα από 16.000 που υπάρχουν ήδη σε όλη την Ελλάδα κάνοντας την ανακύκλωση παλιών συσκευών εύκολη υπόθεση! Τοποθετώντας κάδο ανακύκλωσης συσκευών σε ένα απροσδόκητο σημείο, υπενθυμίζει σε όλους μας την ανάγκη για προστασία του πλανήτη. Και η ανακύκλωση είναι μία από τις συνήθειες που μας βοηθά να ζήσουμε πιο «πράσινα».

Το “The Doctor” θα παίζεται μέχρι το τέλος της θεατρικής σεζόν. Κλείσε το εισιτήριό σου από το ticketservices.gr και μην ξεχάσεις τις παλιές σου συσκευές την ημέρα της παράστασης!