Cozy καφετέριες για remote δουλειά και καφέ-βιβλιοπωλεία για να καταβροχθίσεις το νέο σου μυθιστόρημα ή να κάνεις εργασία για τη σχολή


Η τηλεργασία έχει μπει στη ζωή μας για τα καλά τα τελευταία χρόνια, ενώ το διάβασμα για τη σχολή δεν χρειάζεται πάντα να γίνεται στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου ή στο σπίτι. Για όλα τα παραπάνω λοιπόν, να 5 μέρη για καφέ που θα πας με το laptop και το βιβλίο σου, για remote δουλειά, για να καταβροχθίσεις το νέο σου μυθιστόρημα ή για να κάνεις εργασία για τη σχολή με την παρέα!

Morning Sweetie

https://www.instagram.com/p/CTbil3gqgyr/?hl=el

https://www.instagram.com/p/CVQQUeeoW0P/?hl=el

Κοντά στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, το χαριτωμένο Morning Sweetie στην οδό Ζακύνθου, είναι ένα φιλικό καφέ της γειτονιάς με funky κίτρινα πλακάκια, ανοιχτή κουζίνα, πεντανόστιμα υγιεινά σνακ και μικρά γεύματα για όλες τις διατροφικές προτιμήσεις, μαζί με χειροποίητες λιχουδιές. Με το Siso Design Studio που επιμελήθηκε τον σχεδιασμό του να έχει δημιουργήσει έναν φωτεινό χώρο, με πάγκους εργασίας και ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα, είναι ότι πρέπει για να εργαστείς πίνοντας τον καφέ σου.

Ζακύνθου 13, Κυψέλη, Τ/211-73.54.924

Little Tree Books & Coffee

https://www.instagram.com/p/CO2OqPcl1te/?hl=el

https://www.instagram.com/p/BXIT6VlgE3J/?hl=el

Μόλις μια ανάσα μακριά από το μουσείο της Ακρόπολης βρίσκεται το Little Tree Books & Coffee του Κουκακίου, με άνετα καθίσματα, vintage έπιπλα, ησυχία και ράφια γεμάτα βιβλία, που θα σου σερβίρει καφέ, τσάι και σνακ όσο εσύ διαβάζεις το βιβλίο σου ή δακτυλογραφείς το νέο σου άρθρο για τη διαφημιστική. Αν ο καιρός είναι καλός, θα βρεις τραπεζάκια μέχρι έξω, ενώ μην φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις την σπιτική κις λωρέν του!

Καβαλλώτι 2, Ακρόπολη

Κομπραί

https://www.instagram.com/p/CizabYtqZ9f/?hl=el

https://www.instagram.com/p/Ci5DMnAKu13/?hl=el

Το ολοκαίνουριο βιβλιοκαφέ των Εξαρχείων άνοιξε μόλις πριν από λίγους μήνες στη Διδότου, στο κατάστημα που κάποτε στεγαζόταν το αγαπημένο Vinyl Microstore. Οι Δήμητρα Τσιούρβα και Βικτώρια Μποντουριάν, δύο καλές φίλες με εμπειρία ετών στον χώρο του βιβλίου, άνοιξαν το Κομπραί το φθινόπωρο που μας πέρασε και, ανάμεσα σε απίστευτη ποικιλία λογοτεχνίας, ποίησης, φιλοσοφίας και παιδικών βιβλίων, ελληνικών και ξενόγλωσσων, σερβίρουν καφέ, τσάι αλλά και φρέσκια λεμονάδα στους πάγκους του ολόφωτου ισογείου τους, αλλά και στο κυκλικό πατάρι.

Κομπραί, Διδότου 34, Αθήνα, T/211-75.08.340

Behold the Man

https://www.instagram.com/p/CnhGQHpMBnL/?hl=el

https://www.instagram.com/p/CnhGWitsG8y/?hl=el

Γεμάτο από αναφορές στο κίνημα του Bauhaus, το νέο καφέ της Πλατείας Εξαρχείων είναι ο καλύτερος προορισμός για διάβασμα και δουλειά, συνοδεία μιας κούπας καφέ Omsom Coffee Roasters. Η ομάδα πίσω από το Behold the Man σχεδίασε και έφτιαξε τα πάντα από την αρχή και έχει επιμεληθεί κάθε στοιχείο του χώρου, ενώ πέρα από τα κλασικά σερβίρει και χυμούς ψυχρής έκθλιψης, τσάι, έξι ξεχωριστά ροφήματα σοκολάτας διαφορετικών προελεύσεων ή μπίρες αποκλειστικά από ελληνικές μικροζυθοποιίες. Ορισμένα από τα γλυκά και τα σνακ έρχονται από το Πορτατίφ που επίσης βρίσκεται στα Εξάρχεια (στην Καλλιδρομίου), ενώ την παράσταση κλέβουν και τα σάντουιτς μεψωμί φαγόπυρου και πρωτότυπα υλικά που θα φας στο break από την περισυλλογή!

Behold the Man, Στουρνάρη 6, Εξάρχεια, T/210-38.05.644

Zatopek

https://www.instagram.com/p/Cf4NmUGoG3c/?hl=el

https://www.instagram.com/p/CUF-DRqMSIM/?hl=el

Το ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο-καφέ άνοιξε τις πόρτες του στην Καλλιθέα και γρήγορα αγαπήθηκε από το βιβλιοφιλικό κοινό για την ποικιλία του σε βιβλία, αλλά και το φιλικό περιβάλλον του που το κάνει ό,τι πρέπει για διάβασμα και δουλειά στο λάπτοπ. Ζεστό και καλαίσθητο, το Zatopek φιλοξενεί στα ξύλινα έπιπλά του τη συλλογή του από βιβλία και σερβίρει καφέ, βιολογικό τσάι, smoothies, ελληνικά κρασιά και ισορροπημένα κοκτέιλ. Θα βρεις επιπλέον σάντουιτς με προζυμένιο ψωμί, μορταδέλα Δράμας και λιωμένο γαλλικό κατσικίσιο τυρί, ενώ μπορεί να πετύχεις κάποιο απόγευμα και μια από τις παρουσιάσεις βιβλίων και τις συναντήσεις της δικής τους λέσχης ανάγνωσης.

Zatopek, Παναγή Τσαλδάρη 209, Καλλιθέα, T/211-73.51.013