Διαχρονικές επιλογές για έξοδο για cocktail που θα σε κάνουν να ξεχάσεις τα simple drinks και τις μπύρες. Δεν λέμε, καλές οι τελεταίες, τα κρασιά, τα τσίπουρα και τα κλασικά gin tonic, όμως καμιά φορά το σηκώνει το κλίμα και ένα καλό cocktail!


Δεν λέμε, καλές οι μπύρες, τα κρασιά, τα τσίπουρα και τα κλασικά gin tonic, όμως καμιά φορά το σηκώνει το κλίμα και ένα καλό cocktail, πόσο μάλλον αν αυτό ξεφεύγει από τις παραδοσιακές συνταγές και με εκλεκτά υλικά και τα χέρια των καλύτερων mixologists της πόλης, ανεβάζει τον πήχη του fine drinking σε άλλα επίπεδα. Να λοιπόν πέντε από τις καλύτερες επιλογές της πόλης για το Platform, για να δοκιμάσεις με την παρέα σου τα καλύτερα και πολλές φορές βραβευμένα σε διεθνείς διαγωνισμούς cocktails.

The Clumsies

https://www.instagram.com/p/CoM4DVOuCNI/?hl=el

Ό,τι και να πούμε για το Clumsies θα είναι λίγο! Έχοντας ανοίξει τις πόρτες του το 2014 στην Πραξιτέλους, κατάκτησε λίγο μόλις καιρό μετά μια θέση στην τελική τετράδα των Best New International Bars του θεσμού Tales of the Cocktail, ενώ έφτασε και την 22η δεύτερη θέση στον διεθνή διαγωνισμό World's 50 best bars το 2015. Θα χρειαστεί μία χρονιά ακόμα για να μπει στην τελική τετράδα των Best International High Volume Bars του Tales of the Cocktail, σημειώνοντας έκτοτε σταθερά επιτυχίες σε αντίστοιχες λίστες και διαγωνισμούς. Ανανεώνοντας διαρκώς τα concepts του καταλόγου του και με διαρκείς πειραματισμούς σε τεχνικές και πρώτες ύλες, θεωρείται επάξια μια κορυφαία επιλογή στο είδος του, αν όχι η κορυφαία.

Πραξιτέλους 30, Αθήνα

Baba Au Rum 

https://www.instagram.com/p/CeTMpBILUHI/

Υπήρξε ένα από τα πρώτα cocktail bar της Αθήνας, εκπαιδεύοντας το κοινό στην απόλαυση γεύσεων με άποψη και ποιότητα. Με περισσότερες από 400 ετικέτες σε ρούμια από κάθε γωνιά της γης, τα οποία στα shakers των ειδημόνων του μετουσιώνονται σε γευστικά διαμάντια, το Baba Au Rum κατατάσσεται στα cocktail bars που πρέπει να επισκεφθείς έστω και μια φορά στη ζωή σου, έχοντας χρηστεί ως καλύτερο στον κόσμο σε διεθνείς λίστες. Δοκίμασε το ομώνυμο Baba Au Rum, ένα πολύπλοκο daiquiri με umami χαρακτήρα και αρώματα βανίλιας, γλυκού σέρι, ξύλου, λάιμ, βασιλικού και άλλων βοτάνων με ρούμι Barcelo Imperial από τον Άγιο Δομίνικο ή το Spicy Baba, αν είσαι λάτρης του gin.

Κλειτίου 6, Εμπορικό Τρίγωνο, Αθήνα

Noel

https://www.instagram.com/p/CnpFCGgMdnB/?hl=el

Το Noel Bar στο κέντρο της Αθήνας είναι ο απόλυτος bar restaurant προορισμός της πόλης για όσους αγαπούν τα Χριστούγεννα και θα ήθελαν να κρατούν όλο τον χρόνο. Από την ημέρα που άνοιξε μέχρι και σήμερα ξεχωρίζει για την ζεστή του ατμόσφαιρά του και την ξεχωριστή του αισθητική, η οποία ανανεώνεται συνεχώς ανάλογα με την εποχή. Tο Etage, στον πρώτο όροφο του Noel, φιλοξενεί εκδηλώσεις πολιτισμού, live και ομαδικά events, ενώ διαθέτει και χώρος για privé events. Ο εξωτερικός χώρος του είναι επίσης ζεστός, με έντονη τη γαλλική φινέτσα, ενώ έδωσε νέα πνοή στη στοά της Κολοκοτρώνη, που μέχρι τότε είχε μόνο γραφεία. Και τα cocktail του δεν σταματούν να ανανεώνονται, όντας η καλύτερη επιλογή για μετά τη σχολή ή τη δουλειά.

Κολοκοτρώνη 59B, Αθήνα

The Bar in Front of the Bar

https://www.instagram.com/p/CnG66qmIu3o/?hl=el

Ξεφύτρωσε στην οδό Πετράκη με μότο το «people like you should drink with people like us» ή το «future is unforgettable», θυμίζοντας παράλληλα την αισθητική ενός μπαρ στο Τόκιο και βγάζοντας τα cocktail στον δρόμο. Με φίνες επιλογές στις ετικέτες τους και zero waste φιλοσοφία, οι Αλέξανδρος Τσελέπης, Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος και Συμεών Παπανικολάου, δημιούργησαν ένα σύγχρονο cocktail bar για τα παιδιά του κέντρου, με λίστα με οκτώ signature ποτά που σχεδιάζεται από το μηδέν καθημερινά και σερβίρει τα πιο γευστικά cocktail για όσους εκτιμούν το fine drinking.

Πετράκη 1, Αθήνα

Upupa Epops

https://www.instagram.com/p/Cn_jhTAowsi/

Φιλοξενείται σε ένα μεσοπολεμικό σύμπλεγμα τριών σπιτιών του 1930, με τον χώρo να διατηρεί και την παραμικρή λεπτομέρεια του παρελθόντος κρατώντας τον παλιό αυθεντικό του χαρακτήρα. Το Upupa Epops των Πετραλώνων μοιάζει με αυτό που θα μπορούσε να είναι η αυλή της Φρίντα Κάλο, σερβίροντας καθημερινά καφέ, brunch και τα γευστικότερα cocktails σε επιμέλεια της Μάρφης Μπαλή (συνιδιοκτήτρια και θρυλική bartender που έχει περάσει από το Baba Au Rum, τo 42 κ.α.). και της ομάδας της. Ο κατάλογός του περιλαμβάνει classic cocktails με ένα σύγχρονο twist με ελληνικό άρωμα, χρησιμοποιώντας βότανα της ελληνικής γης και ντόπια αποστάγματα μαζί με χειροποίητες σόδες και σιρόπια. Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε το Μango Spritz με μαστίχα, gin και homemade mango soda.

Αλκμήνης 7, Κάτω Πετράλωνα