Αν είσαι κι εσύ πρωτοετής φοιτητής ή φοιτήτρια, δοκίμασε πέντε από τις κλασικές αξίες στα φοιτητικά στέκια του κέντρου της Αθήνας και των γύρω περιοχών


Η Αθήνα σίγουρα δεν είναι σαν τις άλλες φοιτητουπόλεις, όπου τα στέκια που συχνάζουν οι φοιτητές και ο φοιτήτριες είναι γνωστά σε όλους και συνήθως μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχουν και μερικές διαχρονικές επιλογές του φοιτητόκοσμου, που το μόνο σίγουρο είναι ότι ξέρει να το διασκεδάζει για τα καλά. Αν λοιπόν είσαι κι εσύ νέος φοιτητής ή νέα φοιτήτρια στην πόλη, δες από που θα ξεκινήσεις για καφέ, ποτό ή φαγητό με τις νέες σου παρέες, προτού μάθεις όλα τα στέκια της πόλης καλύτερα κι απ΄την παλάμη του χεριού σου! Και μην ξεχνάς: όλες οι προτάσεις μας διακρίνονται για την παρεΐστικη λογική τους, αλλά και τις καλές τους τιμές, γιατί ξέρουμε ότι και το φοιτητικό budget έχει τα όριά του! Ακολουθούν 5 προτάσεις για φοιτητικά στέκια στην Αθήνα.

Κόκκινος Λωτός

https://www.instagram.com/p/CZ3Gdc_oIIf/?hl=el

Είναι ένα από τα πιο κλασικά νεανικά στέκια στα Εξάρχεια και θα το πετύχεις πάντα γεμάτο τα βράδια του Σαββατοκύριακου. Ο Κόκκινος Λωτός βρίσκεται στη Ζωοδόχου Πηγής και φημίζεται για τα εξωτικά κοκτέιλ του, πάντα σε τιμές που σέβονται το φοιτητικό budget σου και σου αφήνουν τα περιθώρια να δοκιμάσεις ψαγμένες γεύσεις, συνοδεία funk, soul και reggae ήχων που αγαπάς πολύ. Στην πιάτσα είναι γνωστό ως ένα από τα κατεξοχήν στέκια των φοιτητών της Νομικής, που βρίσκεται μια ανάσα κοντά.

Κόκκινος Λωτός, Ζωοδόχου Πηγής 5, Αθήνα

Thinking (C)up

https://www.instagram.com/p/BoJcEGTnvxI/?utm_source=ig_web_copy_link

Αν από την άλλη η φοιτητική σου βάση είναι η ΑΣΟΕΕ, τότε έχεις σίγουρα ακούσει για το Thinking (C)up, ένα ζεστό all day bar στο οποίο θα αράξεις με τις ώρες με την παρέα σου για καφέ, άλλα ροφήματα, φρέσκα smoothies, σάντουιτς, σνακ και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Ο χώρος του είναι χωρισμένος σε δύο μέρη, τη βιβλιοθήκη για διάβασμα για την εξεταστική, αλλά και ένα ολοζώντανο playroom, όπου μπορείς να παίξεις επιτραπέζια παιχνίδια με την παρέα σου και να τα περάσετε τέλεια (κάνοντας κοπάνα από εκείνο το μάθημα που δεν παλεύεται). Σε μικρή απόσταση, στην οδό Σπετσών της Κυψέλης, βρίσκεται το μικρό του αδερφάκι το Thinking (C)up Petite.

Thinking (C)up Πατησίων 99, Αθήνα

Sensimilia

https://www.instagram.com/p/CMr5Ea4AE7Q/?hl=el

Μια από τις κλασικότερες ταράτσες της Αθήνας σε ένα μαγαζί που έχει γράψει ιστορία στο nightlife της πόλης. Το Sensimilia είναι το αγαπημένο μπαρ της Πανόρμου, που ως γνωστόν είναι μια κατ’ εξοχήν φοιτητογειτονιά, και σε αυτό θα βρεις μοναδικά κοκτέιλ σε καλές τιμές και μουσικές από hip hop μέχρι reggae, jungle και world.

Sensimilia Cafe Bar, Δουκίσσης Πλακεντίας 129, Αθήνα

Ρακουμέλ

https://www.instagram.com/p/CafHev0Mhl9/?utm_source=ig_web_copy_link

Τοποθετημένο στην Εμμανουήλ Μπενάκη των Εξαρχείων, έναν δρόμο γεμάτο από εκλεκτά τσιπουράδικα και μεζεδοπωλεία, θα βρεις και το Ρακουμέλ, το αγαπημένο φοιτητικό στέκι με γεύσεις Κρήτης και πεντανόστιμη ρακή. Σε αυτό θα έχεις την ευκαιρία να ακούσεις και ζωντανή μουσική, σε βραδιές με Κρητικούς οργανοπαίχτες και όχι μόνο. 

Ρακουμέλ, Εμ. Μπενάκη 71, Αθήνα

Εφημερίδα Ath

https://www.instagram.com/p/CUj8mV6ohwR/?utm_source=ig_web_copy_link

Τέλος, το All-Day Café-Bar Εφημερίδα Ath βρίσκεται στην οδό Σίνα, μόλις δύο λεπτά με τα πόδια από την Νομική και δεν είναι άλλο από το αδερφάκι του Εφημερίδα SKG στη Θεσσαλονίκη. Σε αυτό θα βρεις όλους τους φοιτητές του κέντρου και θα ξαποστάσεις για καφεδάκι πριν το μάθημα, brunch και μπυρίτσα που θα γυρίσει σε ποτό τις νυχτερινές ώρες.

Εφημερίδα ATH – Βησσαρίωνος 9 & Σίνα 6, Αθήνα