10 επιλογές για πεντανόστιμο street food για τους foodies που λένε «ναι» στο κέντρο της πόλης


Είναι η σχολή ή δουλειά σου στο κέντρο της πόλης και θέλεις να μάθεις τα πάντα για τις επιλογές που έχεις σε street food στο διάλειμμά σου για φαγητό; Ή μήπως διασκεδάζεις στα bar της περιοχής και αναζητείς την τέλεια επιλογή για street food snacking πριν πιείς το επόμενο ποτό; Εμείς σου έχουμε 10 προτάσεις με το καλύτερο street food του κέντρου, με multiculti επιλογές που θα σε κερδίσουν.

Talking Breads

https://www.instagram.com/p/Cn4e4MvobwK/

https://www.instagram.com/p/CizsZx2oeHT/

Στο Talking Breads των Εξαρχείων θα βρεις sandwiches σε χειροποίητο ψωμί βουτύρου, με κρεατικά όπως χοιρινό, κοτόπουλο ή αρνί σούβλας, ή μανιτάρια για τους χορτοφάγους της παρέας, με φρέσκα λαχανικά και λαχταριστές χειροποίητες σως. Μοναδικά burgers σε χειροποίητο ψωμάκι brioche, ευφάνταστες σαλάτες, pizza rolls, αλλά και γλυκά για να σου τρέχουν τα σάλια, όπως το Choco Psycho Burger συμπληρώνουν το μενού ενός από τα καταστήματα της περιοχής που ξεχωρίζουν.

Σπύρου Τρικούπη 11 & Στουρνάρη, Αθήνα

Amandine's Bagels

https://www.instagram.com/p/ByhfsnSoTar/

https://www.instagram.com/p/CN99qFVF5bZ/

‘Εχοντας κατακτήσει την τέχνη της δημιουργίας του bagel στο Παρίσι από όπου κατάγεται, η γλυκύτατη Amandine αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να ανοίξει το δικό της street food κατάστημα στο κέντρο μαζί με τον συνέταιρό της τον Μιχάλη, κάνοντας όλους τους περαστικούς να σταματούν για να απολαύσουν μια από τις λαχταριστές δημιουργίες τους για πρωινό, κολατσιό πριν το μεσημέρι ή και κυρίως γεύμα. Έτσι, στην Amandine μπορεί να δοκιμάσει κανείς bagel με καραμελωμένο χοιρινό κότσι, κρέμα τυριού με σχοινόπρασο, σως κράνμπερι και καραμελωμένη κολοκύθα ή εκείν ο με ψητό φρέσκο τόνο, στραγγιστό κατσικίσιο γιαούρτι με κάπαρη, καραμελωμένο φρέσκο κρεμμύδι, ψητή πιπεριά Φλωρίνης και chutney αχλάδι. Η Amandine φημίζεται όμως και για τα γευστικά ρουστίκ γλυκά της, με το νεοϋορκέζικου στυλ cheesecake της να κλέβει την παράσταση, ανάμεσα σε τάρτες με φρέσκα φρούτα, brownies με διαφορετικά είδη σοκολάτας και πολλά ακόμη.

Νίκης 13, Σύνταγμα

Black Salami

https://www.instagram.com/p/CiUakrrr3-n/

https://www.instagram.com/p/CVxodfEI8-w/

Το φρέσκο micro-bakery των Εξαρχείων από την ομάδα του Philos Athens δημιουργεί καθημερινά τα πιο φράτα ψωμάκια, φοκάτσιες με λαχανικά, flatbread, πίτες, αλλά και brunch σε street εκδοχή, με το sandwich με παστράμι Νέας Υόρκης, πεκορίνο, τουρσί, λάχανο και καρότο να αποτελεί την κατάλληλη επιλογή για foodie μεσημεριανό.

Ζωοδόχου Πηγής 71, Αθήνα

Ancho

https://www.instagram.com/p/Ck8hSJpqBU8/

https://www.instagram.com/p/CiKhvj1tHp9/

Μετά από το Χαλάνδρι, την Κηφισιά και τη Γλυφάδα, το Ancho της κεντρικότατης Αιόλου συνεχίζει την παράδοση με μεξικάνικες γεύσεις, σερβίροντας τα νοστιμότερα nachos, chimichangas και burrito bowls, μαζί με quesadillas που θα σας ξεμυαλίσουν. Στις πιο σπέσιαλ επιλογές το σιγομαγειρεμένο για ώρες μοσχάρι barbacoa.

Αιόλου 25, Αθήνα

Γαλιάντρα

https://www.instagram.com/p/CkYgmpJoQPc/

https://www.instagram.com/p/CeySHPDIH5m/

Η συμπαθέστατη Γωγώ Δελογιάννη φτιάχνει στην υπέροχη Γαλιάντρα του Μεταξουργείου τα πεντανόστιμα κεφτεδάκια της, μαζί με ιδιαίτερα burgers αλλά και επιλογές της κλασικής ελληνικής κουζίνας, όπως το κοκκινιστό κρέας, σε street food εκδοχή. Όλα αυτά στην πολύχρωμη αυλή του καταστήματος, με πολύχρωμα, σημαιάκια και λαμπιόνια που θυμίζουν καλοκαιρινό φεστιβάλ.

Γιατράκου 4, Αθήνα

Begg for Egg

https://www.instagram.com/p/Cng4mLNMXa4/

https://www.instagram.com/p/Ck8FuN1oZUL/

Για τους λάτρεις του αβγού, το Begg for Egg διαθέτει έναν πλούσιο κατάλογο (17 διαφορετικές επιλογές) με sandwich από ψωμάκια brioche που κρύβουν μέσα τους αβγά σε διάφορες μορφές και άλλα υλικά που «παντρεύονται» μαζί τους. Δοκιμάστε σίγουρα το Sandwich garlic με σκορδόψωμο brioche, scrambled eggs, αβγό τηγανητό, cheddar, μπέικον, σχοινόπρασο, Begg for Egg sauce και Egg sauce, αλλά και το Sandwich teriyaki BBQ, με αβγό τηγανητό, αυγό βραστό, BBQ chicken, σχοινόπρασο, Begg for Egg sauce και Egg sauce.

Περικλέους 30-32, Αθήνα

Βρώμικο Μαβίλη

https://www.instagram.com/p/CRQ9ZO6sQ26/

https://www.instagram.com/p/CO0NYiVF-6b/

Το θρυλικό και πιο αγαπημένο βρώμικο της Αθήνας, το Βρώμικο Μαβίλη, στεγάζεται εδώ και χρόνια πια σε κατάστημα, κι όμως δεν έχει αλλάξει ούτε στο ελάχιστο, μεγαλώνοντας γενιές και γενιές από ξενύχτες! Εκεί θα βρεις αφράτο ψωμάκι με καλαμάκι χοιρινό, κοτόπουλο ή λουκάνικο, με πατατούλες, καρότο-λάχανο και όλες τις σως που επιθυμείς ή τις σπουδαίες κοτομπουκιές της καντίνας, με μια γενναία μερίδα πατάτες τηγανιτές σκεπασμένες με σως.

Δημ. Σούτσου 3, Αθήνα

Mama Kefte

https://www.instagram.com/p/CBStJZMpqFM/

https://www.instagram.com/p/CAnD4nlFeuS/

Το Mama Kefte ξανασυστήνει τους κεφτέδες ως street επιλογή, με προσεγγίσεις με μοσχαρίσιο κιμά, black Angus, γαλοπούλας, κεμπάπ, χοιρινά με πικάντικο λουκάνικο τσορίθο, αλλά και χορτοφαγικά όπως μανιταριών, λαχανικών, με βρώμη, φακές και πιπεριές Φλωρίνης. Σερβίρονται φυσικά σε τηγανητές πατάτες και περιχύνονται με σάλτσα της επιλογής σου και είναι ό,τι πρέπει για μεσημεράκι μετά τη σχολή.

Ρόμβης 18, Αθήνα

Guarantee

https://www.instagram.com/p/ClF7Vyos-Fa/?hl=el

https://www.instagram.com/p/CcfbNLTsdjE/?hl=el

Aπό το 1988 μέχρι σήμερα, το Guarantee, το σαντουιτσάδικο της οδού Βεΐκου στο Κουκάκι, ετοιμάζει τα πιο λαχταριστά και χορταστικά sandwich, με ποιοτικά υλικά όπως η βουβαλίσια μοτσαρέλα, η παρμεζάνα, το λαδοτύρι Μυτιλήνης, το σαλάμι με τρούφα, το jamon και το καπνιστό χοιρινό Μαύρου Δάσους. Όλα αυτά παντρεύονται βέβαια με σπιτικές σάλτσες και αλοιφές, αλλά και σπέσιαλ υλικά όπως ο σολομός, το pulled pork και πολλά ακόμη.

Βεΐκου 41, Κουκάκι

Pink Flamingo

https://www.instagram.com/p/CYhW5pkLh-y/

https://www.instagram.com/p/CXd4lKNIe8l/

To μικροσκοπικό κατάστημα του σεφ Βασίλη Καλλίδη στην οδό Βουλής φτιάχνει καθημερινά πεντανόστιμα dumplings, dim sum, φρέσκα bao bun, σαλάτες και παραδοσιακά ασιατικά γλυκάκια, με multiculti προσέγγιση, προσοχή στην ποιότητα και υψηλή αισθητική, παρά τα μόλις 14 τετραγωνικά του!

Σκούφου 2-4, Αθήνα