Πού θα φας με την παρέα σου από τη σχολή, για να συνδυάσεις γεύσεις και καλές τιμές που σέβονται το φοιτητικό σου budget


Τα μαθήματα τέλειωσαν και ψάχνεις το μέρος που εσύ και οι συμφοιτητές σου θα συνεχίσετε για μεσημεριανό, χωρίς όμως να δώσετε μια περιουσία; Να πέντε προτάσεις εστιατορίων με πλούσιες και ανατρεπτικές γεύσεις, που σέβονται το φοιτητικό σου budget.

Λόντζα της Γειτονιάς

https://www.instagram.com/p/Cm3eJ_FqiZb/?hl=el

https://www.instagram.com/p/ClyKa2vKFe7/?hl=el

Αν και θεωρητικά πρόκειται για ταχυφαγείο, η Λόντζα δεν είναι ο τυπικός ορισμός του είδους, αφού σε αυτήν και στην ανοιχτή της κουζίνα θα βρεις κοκκινιστά κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές σαν της γιαγιάς σου, χειροποίητες χυλοπίτες από τη Θρακιώτικη Ζύμη με φρέσκο βούτυρο και φέτα, γίδα βραστή, σάντουιτς με φιλέτο ψαριού ή χειροποίητες πίτες ημέρας. Θα κάτσετε στους ξύλινους πάγκους της ή θα πάρετε πακέτο, απολαμβάνοντας το φαγητό σας στον Λόφο Στρέφη λίγο πιο πάνω. (Κάτω από 10 ευρώ/άτομο)

Χαριλάου Τρικούπη 76, Εξάρχεια

Χατίρι

https://www.instagram.com/p/CksgaZnqXIu/?hl=el

https://www.instagram.com/p/CckPKx-sZSw/?hl=el

Στο Χατίρι του Παγκρατίου το μενού είναι πολύ ιδιαίτερο και συνδυάζει κλασικές ιταλικές, γαλλικές και ελληνικές συνταγές. Εκεί θα φάτε από αντρεκότ και γαλλική κρεμμυδόσουπα, μέχρι ναπολιτάνικες πίτσες και παραδοσιακά μαγειρευτά σε έναν χώρο που θυμίζει αστικό αθηναϊκό σπίτι της δεκαετίας του 1960, γεμάτο σκανδιναβικά έπιπλα και Bauhaus αναφορές. Στο μενού βρίσκουμε πιάτα όπως το μοσχαράκι στρογκανόφ, ψαρόσουπες, ρεβύθια με φινόκιο και κουρκουμά. Το βραδινό μενού σερβίρεται μετά τις 9.00 το βράδυ και είναι τελείως διαφορετικό από το μεσημεριανό, γι’ αυτό φροντίστε να κάνετε πολλαπλές επισκέψεις και να το δοκιμάσετε ολόκληρο. (15-17 ευρώ το άτομο, συνοδεία κρασιού)

Ριζάρη 28, Παγκράτι

Feyrouz

https://www.instagram.com/p/ClV2OeRICsR/?hl=el

https://www.instagram.com/p/CgzOeNZoK12/?hl=el

Στην οδό Καρόρη του Μοναστηρακίου, στο νούμερο 23 βρίσκεται το ανατολίτικο μπιστρό Feyrouz, στο οποίο σερβίρεται αυθεντικό ανατολίτικο street food δια χειρός Φεϊρούζ, μιας χαρισματικής μαγείρισσας με καταγωγή από την Αλεξανδρέττα. Θα βρείτε καθημερινά φρέσκο, αυθεντικό λαχματζούν με μοσχάρι, κρεμμυδάκι και μυρωδικά σε λευκή ή ολικής άλεσης πίτα, πεϊνιρλί με σουτζούκι και παστουρμά, αλλά και πλούσιες χορτοφαγικές εκδοχές - λαχματζούν λαχμανικόν με 7 διαφορετικά λαχανικά, πεϊνιρλί χωριάτικο με ντομάτα, τυρί, ελιές, ψημένο σε πυρόπλακα και αραβική χορτόπιτα με σπανάκι, κρεμμυδάκι και μπαχαρικό σουμάκ. Στον κατάλογο θα βρείτε και το λεγόμενο νοχουτλού με ρύζι μπασμάτι, ρεβίθια και ψιλοκομμένο κοτόπουλο, ένα από τα πιο νόστιμα και υγιεινά street food της Κωνσταντινούπολης. Στη συνέχεια δε, θα δοκιμάσετε και κάποιο ανατολίτικο γλυκό από το γλυκό Feyrouz που στεγάζεται στο διπλανό κατάστημα. (Κάτω από 10 ευρώ/άτομο)

Feyrouz, Καρόρη 23 & Αγάθωνος 1, Μοναστηράκι

Rouan Thai

https://www.instagram.com/p/CcDgvmkMk2H/?hl=el

https://www.instagram.com/p/CV0EpYioYSS/?hl=el

Το 2005 ξεκίνησε επίσημα η λειτουργία του Rouan Thai, του διασημότερου ταϊλανδέζικου στην Αττική και σίγουρα ενός από τα πιο αγαπημένα εστιατόρια του Πειραιά. Το φαγητό που θα γευτείτε εκεί μυρίζει λεμονόχορτο, φύλλα καφίρ, κόλιανδρο και φρέσκο τσίλι, ενώ θα έχετε να επιλέξετε από έναν κατάλογο με 147 πιάτα. Δοκιμάστε το τηγανητό χοιρινό με σκόρδο και πιπέρι, μια tom yum goong, δηλαδή σούπα με γαρίδες, και γλυκοπικάντικο κόκκινο κάρι με μοσχάρι, γάλα καρύδας και πιπεριές. (15-17 ευρώ το άτομο)

Νοταρά 131, Πειραιάς

Λέιλιμ Λέι

https://www.instagram.com/p/CHI_CQRhpwm/?hl=el

https://www.instagram.com/p/CHI9lHmBSQG/?hl=el

Δίπλα από το πάρκο της σχολής Ευελπίδων (πάνω από το Πεδίον του Άρεως) υπάρχει κρυμμένο το μικρό Κουρδικό εστιατόριο Λέιλιμ Λέι, που διεκδικεί άνετα μια θέση στα καλύτερα του είδους του. Με εξαιρετικά υλικά, προσιτές τιμές και θέα γεμάτη πράσινο, θα απολαύσετε παραδοσιακές ανατολίτικες γεύσεις, σε πλούσιες μερίδες για να τις μοιραστεί όλη η παρέα. Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε Εζμέ τσεμέν, Χουνκιάρ μπεγεντί, Μπαμπαγκανούς κιοφτέ και πουρέ μελιτζάνας. (12-15 ευρώ το άτομο)

Βαλτινών 2, Γκύζη