Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.


 

Τα εκδοτικά γεγονότα πληθαίνουν παραδοσιακά ενόψει των πασχαλινών διακοπών και εμείς δεν βλέπουμε την ώρα να βυθιστούμε στις σελίδες νέων βιβλίων, όπως και να τα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας. Έτσι, από την ολοκαίνουρια Fernanda Melchor, μέχρι τη νέα μετάφραση του εμβληματικού Αιματοβαμμένου Μεσημβρινού του Cormac McCarthy, και από το πολυαναμενόμενο Cloud Atlas του David Mitchell, μέχρι μια νέα συλλογή διηγημάτων του H.P. Lovecraft, συλλέγουμε τα αναγνωστικά must της Μεγάλης Εβδομάδας.

Pixel

Αιματοβαμμένος Μεσημβρινός 'Η το δειλινό κοκκίνισμα στη Δύση του Cormac McCarthy

Μετάφραση: Γιώργος Κυριαζής
Εκδόσεις Gutenberg

Δικαίως θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα αμερικανικά μυθιστορήματα όλων των εποχών και πλέον γίνεται ξανά διαθέσιμο στα ελληνικά, χρόνια μετά την τελευταία του κυκλοφορία. Στο σπουδαίο βιβλίο του Cormac McCarthy, ένας δεκατετράχρονος από το Τενεσί, που αναφέρεται απλώς ως το παιδί, περιπλανιέται στα σύνορα του Τέξας με το Μεξικό στα μέσα του 19ου αιώνα. Εκεί θα συναντηθεί με την διαβόητη συμμορία Γκλάντον και αμέσως θα γίνει μάρτυρας απίστευτων ωμοτήτων, συνθήκη που θα τον οδηγήσει σε μια καταβύθιση στα απώτατα όρια της ανθρώπινης φρίκης.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και ακούστε το podcast στο MyPodcasts του Avopolis.gr