Ο Παναγιώτης Κουζής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧGP

Καλές επιδόσεις για τον Έλληνα πρωταθλητή στο Uddevalla της Σουηδίας

Κείμενο: Platform news

 

Καλές επιδόσεις για τον Έλληνα πρωταθλητή στο Uddevalla της Σουηδίας

 

Το πρώτο πέρασμα του από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP ολοκλήρωσε στις 06/07/14 ο Έλληνας πρωταθλητής Παναγιώτης Κουζής, συμμετέχοντας στον δωδέκατο γύρο του θεσμού στην πίστα Uddevalla της Σουηδίας.

 

Παρά την δυσκολία του εγχειρήματος συμμετέχοντας σε ένα μακρινό προορισμό αλλά και τις συνθήκες που είναι ασυνήθιστες για τα ελληνικά δεδομένα. ο Έλληνας πρωταθλητής είχε μια αξιοπρεπή εμφάνιση στην κορυφαία κατηγορία MXGP δηλώνοντας για την πίστα "Στον αγώνα συμμετείχαν μαζί με την MXGP και MX2 και άλλες τρεις κατηγορίες, καταστρέφοντας κυριολεκτικά την πίστα. Έγιναν πολλά ατυχήματα και ήξερα ότι αν στεκόμουν όρθιος θα είχα ελπίδες για ένα καλό αποτέλεσμα".

 

Στο πρώτο σκέλος ο Παναγιώτης ξεκίνησε στις πίσω θέσεις και διατήρησε ένα ρυθμό που του επέτρεπε να μάθει την πίστα καλύτερα "Ήθελα στην αρχή να συνηθίσω την πίστα, να βρω γραμμές και να προσπαθήσω να μπω στον ρυθμό του αγώνα, ήξερα ότι στο δεύτερο σκέλος μπορούσα να πάω καλύτερα".

 

Τερματίζοντας στο πρώτο σκέλος στην 28η θέση, στο δεύτερο σκέλος ο Κουζής βρήκε τα πατήματα του και με όπλο του την σταθερότητα τερμάτισε στην 21η θέση καταλαμβάνοντας την 26η θέση της γενικής βαθμολογίας του αγώνα "Η διαχείριση δυνάμεων θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο στο δεύτερο σκέλος που ήταν και πιο δύσκολο λόγω της κατάστασης της πίστας. Βλέποντας τις τόσες πολλές πτώσεις από καλούς οδηγούς κατάλαβα ότι έπρεπε να φερθώ έξυπνα. Στο τέλος, για μια θέση δεν βαθμολογήθηκα μου άφησε μια πικρή γεύση στο κατά τα άλλα υπέροχο σαββατοκύριακο".

 

Την προσπάθεια του Έλληνα πολυπρωταθλητή στον πρώτο του αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία MXGP, στήριξαν πολλοί χορηγοί αλλά και πλήθος κόσμου "Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους και τις εταιρίες που στάθηκαν δίπλα μου σε αυτήν την προσπάθεια αλλά και τους τόσους φίλους του αθλήματος που μου έστειλαν μηνύματα στο κινητό μου αμέσως μετά τον αγώνα".

 

Οι χορηγοί που στήριξαν την προσπάθεια του Παναγιώτη Κουζή στην Σουηδία είναι: Monster Energy,  Drakos Engineering, KRD.gr, Sake Tattoo Crew,  Ηλιόχρωμα, Herbalife Γ.Αθανασίου,  BigBallsMX.com.

 

Unknown-1.jpeg

 

Unknown-2.jpeg