Τα πέντε σκυλιά βρίσκονται στο αεροδρόμιο και με τα χάδια και τα φιλιά τους βοηθούν τους επιβάτες που δυσκολεύονται να διαχειριστούν το άγχος για την πτήση τους


Πέντε σκύλους θεραπείας για επιβάτες με προβλήματα άγχους απέκτησε το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, με σκοπό αυτοί να βοηθούν στις περιπτώσεις που το στρες για μια πτήση κυριεύει τους ταξιδιώτες.

Οι πέντε αυτοί σκύλοι συγκαταλέγονται πια στο προσωπικό του αεροδρομίου και περιφέρονται ανιδιοτελώς στις αίθουσες ενός από τους πιο πολυσύχναστους συγκοινωνιακούς κόμβους στον κόσμο, προσφέροντας τα φιλιά και τα χάδια τους στους πιο ανήσυχους επιβάτες. Τα σκυλιά αυτά συμμετέχουν σε ένα πιλοτικό για την ώρα πρόγραμμα του αεροδρομίου και είναι πιστοποιημένοι σκύλοι θεραπείας. Αυτό σημαίνει με άλλα λόγια ότι πρόκειται για επαγγελματικά εκπαιδευμένους σκύλους που μπορούν να παρηγορούν τους ανθρώπους.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Psychologs (@psychologsmagazine)

Το πρόγραμμα της ομάδας «Therapy Dog Team» ξεκίνησε τον Φεβρουάριο μετά από μήνες προετοιμασίας και εντατικής εκπαίδευσης. Ο Κούκι, ένα Lagotto Romagnolo, μια ιταλική ράτσα ριτρίβερ, είναι αρχηγός της ομάδας των σκύλων και κλέβει ήδη την παράσταση με τα χάδια του.

Οι αρχές του αεροδρομίου δήλωσαν πρόσφατα ότι σχεδιάζουν ήδη την επέκταση του πιλοτικού προγράμματος, καθώς η ανταπόκριση που λαμβάνουν από τους ταξιδιώτες είναι σημαντικά θετική.