Ο Βασίλης Γιαννιώσης μας μιλάει για την ομάδα του, τη Biketrainer και τη Frutop

Βασίλης Γιαννιώσης, πρωταθλητής Ελλάδος και χρυσός Βαλκανιονίκης, μας μιλάει για την ομάδα του, τη Biketrainer και την Frutop.

Κείμενο: Platform team 

O Βασίλης Γιαννιώσης, πρωταθλητής Ελλάδος και χρυσός Βαλκανιονίκης, μας μιλάει για την ομάδα του, τη Biketrainer και την Frutop.

 

Πες μας λίγα λόγια για το τι είναι η Biketrainer, πότε ξεκίνησε και τι προσφέρει στον αθλητή ποδηλάτη.


Η Biketrainer ξεκίνησε το 2004, όταν σταμάτησα την ενεργό δράση ως ποδηλάτης. Ως αθλητής είχα νιώσει ότι χρειαζόμουν να έχω πιο προσωπική υποστήριξη από κάποιον έμπειρο προπονητή για να μπορέσω να βγάλω το 100% των δυνατοτήτων μου. Κύριο έργο της Biketrainer είναι να αγκαλιάζει τον αθλητή ποδηλάτη, να του δημιουργεί ένα σωστά δομημένο πρόγραμμα προπόνησης, να οργανώνει τον αθλητή και να θέτει στόχους για όλη την χρονιά. Επίσης να βοηθάει ψυχολογικά τον αθλητή και να τον συμβουλεύει για σωστή διατροφή.

 

Η Biketrainer απευθύνεται σε ποδηλάτες που κάνουν πρωταθλητισμό ή και σε λιγότερο έμπειρους;

Τα προγράμματα της Biketrainer απευθύνονται σε ποδηλάτες όλων των ηλικιών και επιπέδων.  Για παράδειγμα, όταν αγοράσει  κάποιος ένα ποδήλατο βουνού (ΜΤΒ) και πάει κάποιες βόλτες, μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι του αρέσει πάρα πολύ, αλλά έχει πολλές απορίες. Όπως: Τι ρούχα να φοράει; Ποια είναι η σωστή τεχνική στο ορθοπέταλο; Πόσες προπονήσεις να κάνει; Τι να τρώει στο ποδήλατο; Η Biketrainer βοηθάει τον αρχάριο ποδηλάτη να κατανοήσει όλα τα θέματα που αφορούν το ποδήλατο με απλό τρόπο, για να μην ταλαιπωρείται, αλλά να απολαμβάνει την κάθε στιγμή με το ποδήλατό του. Τώρα, για τους αθλητές υψηλού επιπέδου, έχουμε υποστήριξη υψηλού επιπέδου που περιλαμβάνει ειδικά όργανα, όπως ταχύμετρο, στροφόμετρο, βαττόμετρο, παλμογράφο, καθώς και διαμόρφωση προπονητικών προγραμμάτων σύμφωνα με τον στόχο του αθλητή και το αγώνισμα που προτιμάει (δρόμο, πίστα ή ΜΤΒ).

 

 

Η κουλτούρα της ποδηλασίας στην Ελλάδα αρχίζει κάπως και ωριμάζει (από race μέχρι και αστική ποδηλασία), ίσως και από ανάγκη. Πως βλέπεις την ποδηλασία στην Ελλάδα (από αγωνιστική και όχι μόνο πλευρά) τα τελευταία χρόνια; Πολλά βέβαια δεν έχουν γίνει ακόμα (ποδηλατόδρομοι, υποδομές)...

Η ποδηλασία είναι ένας γενικός όρος και αφορά ό,τι έχει σχέση με το ποδήλατο. Τόσο ο δρόμος, όσο και η πίστα αλλά και το ΜΤΒ έχουν βελτιωθεί πολύ σε σχέση με 20 χρόνια πριν. Από αθλητικής πλευράς, οι περισσότεροι προπονητές έχουν αποκτήσει γνώσεις και έχουν μεγαλύτερη θεωρητική γνώση & κατάρτηση σε σχέση με παλιότερα. Στην Ελλάδα έχουν δημιουργηθεί τρεις επαγγελματικές ομάδες που βοηθούν τους αθλητές να συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες. Τώρα, η αστική ποδηλασία θεωρώ ότι ανέβηκε τα τελευταία τρία χρόνια, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης. Η αύξηση της βενζίνης, αλλά και η ανάγκη για εκτόνωση έκαναν το ποδήλατο μόδα. Γενικότερα, η ποδηλασία στην Ελλάδα πάσχει από υποδομές. Η Ελλάδα δεν έχει ποδηλατόδρομους, με λίγες μικρές εξαιρέσεις σε κάποιες περιοχές. Δεν έχουμε φροντίσει να βάλουμε σήμανση σε πολυσύχναστα σημεία που κινούνται πολλοί ποδηλάτες πχ. στην Αττική, παραλιακά από Άλιμο έως Σούνιο ή Κατσιμήδι. Επίσης, η αγωνιστική ποδηλασία έχει έντονα οικονομικά προβλήματα - ένα από τα κυριότερα είναι ότι δεν γίνονται διεθνείς αγώνες που να προσελκύουν το ενδιαφέρον των ξένων χωρών.

 

Οι νέες σας στολές φέρουν το σήμα της Frutop, ενός ελληνικού νέου αναψυκτικού. Πες μας λίγα λόγια για αυτή την συνεργασία.

Οι νέες μας στολές έχουν ένα και μοναδικό χορηγό, τα αναψυκτικά Frutop! Είναι ένα 100% ελληνικό προϊόν, με απίθανες γεύσεις, που σου προσφέρουν δροσιά και ενέργεια. Η Frutop είναι κοντά μας γιατί αγαπάει πολύ το ποδήλατο και αναγνωρίζει τη δουλειά μας ως ομάδα. Μας στηρίζει σε όλη μας την προσπάθεια και την ευχαριστούμε πολύ! Το νέο λογότυπο και η συσκευασία της εντυπωσιάζουν και η δυναμική της ανεβαίνει συνεχώς! Είναι μια νεανική, μοντέρνα μάρκα που προσφέρει υπέροχα αναψυκτικά, αλλά και μια μάρκα που πιστεύει πολύ στη σημασία της ισορροπημένης διατροφής και της σωματικής άσκησης στη ζωή μας. Προσωπικά θεωρώ ότι όλοι μας θα πρέπει να στηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα όπως είναι η Frutop, βάζοντας τα στο τραπέζι μας αλλά και σε κάθε στιγμή της καθημερινότητάς μας! Άλλωστε, η Frutop δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε σχέση με τα άλλα αναψυκτικά. Δοκιμάστε τη και θα δείτε!

 

 

 

Κλείνοντας αυτή την συνέντευξη γιατί να έρθει κάποιος στη Biketrainer;

Η Biketrainer είναι μια ομάδα που έγινε με κύριο στόχο την υψηλή ποιότητα στην προπονητική. Επιθυμία μας είναι όλοι οι αθλητές μας να έχουν τα καλύτερα προσωπικά αποτελέσματα, αλλά και όλοι οι φίλοι ποδηλάτες να βρίσκουν σε εμάς την υποστήριξη που χρειάζονται. Γιατί στο τέλος της ημέρας, αυτό που μένει και μας ενώνει είναι η αγάπη μας για το ποδήλατο!

 

 

www.biketrainer.gr

 

Ακολουθήστε την frutop στην σελίδα www.facebook.com/FrutopSoftDrinks