Δες τον Λευτέρη Πετρούνια να κάνει crush test στα Print Smooth της Reebok

Ακολουθούμε τον χρυσό Ολυμπιονίκη σε μια outdoor προπόνηση, με θέα την Ακρόπολη.

Κείμενο: Platform team

Tο πόσα μετάλλια έχει πάρει το ξέρεις. Το πόσο γυμνασμένος είναι το φαντάζεσαι αλλά και το βλέπεις, επίσης. Αυτό που ίσως δε ξέρεις για τον Λευτέρη Πετρούνια, όμως, είναι ότι στο πλαίσιο των προπονήσεων του, ρίχνει πολύ τρέξιμο. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ρουτίνας του, όχι μόνο για να φτάνει πιο εύκολα στα μετάλλια αλλά και για τη ψυχική του ηρεμία. Προπόνηση χωρίς τρέξιμο δεν υπάρχει για τον Λευτέρη. Όχι μόνο για τα αποτελέσματα που έχει στο σώμα του, αλλά, κυρίως, επειδή η άσκηση σε ανοιχτό χώρο, μακριά από το γυμναστήριο, του ανεβάζει τη διάθεση. «Τρέχω καθημερινά, είναι μέρος της προπόνησής μου, αλλά και μια μέθοδος για να αποφορτίζομαι», σημειώνει εμφατικά.

Πώς, λοιπόν, κυλάει μια running προπόνησή του; Εμείς θα σου αποκαλύψουμε! Τον παρακολουθήσαμε ένα ηλιόλουστο μεσημέρι που φόρεσε τα Print Smooth της Reebok για να κάνει ένα crush test. Το πώς ανταποκρίθηκαν αυτά τα μοναδικά παπούτσια στις απαιτήσεις ενός χρυσού Ολυμπιονίκη, μπορείς να το δεις προς το τέλος του χρονικού της προπόνησης.
 

petsunny.JPG
 

Πάμε να στα πόυμε αναλυτικά και από την αρχή, όμως!

15:00: Ηλιόλουστο μεσημέρι Σαββάτου και σήμερα πρωτοτυπήσαμε και δεν πήγαμε για καφέ. Βρεθήκαμε στο γήπεδο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου για το ραντεβού μας με τον Λευτέρη Πετρούνια και τα Print Smooth της Reebok. Ο Λευτέρης ήταν ακριβώς στην ώρα του έτοιμος για την προπόνησή του, με μια σκέψη στο μυαλό του μόνο: ότι έχει ένα στόχο και πρέπει να τον καταφέρει. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο δρόμος του προς την κορυφή.

15:05: Χωρίς καθυστερήσεις, δένει τα κορδόνια των running παπουτσιών του, ισιώνει τα ρούχα του και στέκεται για λίγο, σαν να «τρέχει» νοητά την προπόνησή του στο μυαλό του. Παίρνει βαθιά ανάσα και ξεκινά.

15:10: Όπως θα θυμάσαι, σήμερα, σε αυτό το running workout του, δοκιμάζει το νέο running παπούτσι της Reebok, Print Smooth. Διαπιστώνει άμεσα ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τυχόν στραβοπατήματα, καθώς η τεχνολογία αποτύπωσης της πίεσης στην εξωτερική σόλα των Print Smooth, του παρέχει τη στήριξη ακριβείας που χρειάζεται.

15:25: Στη μέση περίπου της προπόνησής του, τα πράγματα δυσκολεύουν (για εμάς τουλάχιστον, που είμαστε θεατές). Ο Λευτέρης ανεβάζει το βαθμό δυσκολίας και τρέχει με γρήγορες εναλλαγές. Δοκιμάζει την ευελιξία των Print Smooth και προσπαθεί να διατηρεί σταθερό, αλλά γρήγορο, βήμα. Προσπαθεί να βελτιώσει την αντοχή του – αυτή είναι, άλλωστε, που θα τον βοηθήσει να πετύχει το στόχο του. Η σταθερότητα που του προσφέρουν τα Print Smooth δεν τον απογοητεύει. Οι ευέλικτες αυλακώσεις και οι ανεξάρτητες κομβικές μονάδες της σόλας τους, φροντίζουν για την απόλυτη ευελιξία στο run του.
 

petrouniasrun.JPG
 

16:10: Η προπόνηση φτάνει στο τέλος της. Ο Λευτέρης αισθάνεται χαλαρός και γεμάτος ενέργεια. «Το τρέξιμο είναι το είδος άσκησης που με κάνει να χαλαρώνω», αναφέρει ο ίδιος. «Εδώ και 20 χρόνια, ασκούμαι σε κλειστούς χώρους, γι’ αυτό κι όταν τρέχω, προτιμώ να είναι σε εξωτερικό περιβάλλον – αυτό είναι που με κάνει να χαλαρώνω». Τα Print Smooth έπαιξαν καταλυτικό ρόλο, καθώς, με τη σταθερότητα που προσφέρουν, είναι ιδανικά για τρέξιμο μέτριας έντασης και διάρκειας. Όσο και αν δεν θέλει να το παραδεχτεί, σκέφτεται με χαμόγελο ότι, για ακόμα μια φορά, ο προπονητής του έχει δίκιο, καθώς σωστά επέμενε ότι το τρέξιμο πρέπει να είναι βασικό μέρος της προπόνησής του. «Το τρέξιμο είναι η αρχή της προετοιμασίας μου. Είναι η μοναδική δυνατότητα που έχω για αερόβια άσκηση, σε ένα αναερόβιο άθλημα», μοιράζεται ο Λευτέρης, τεκμηριώνοντας τη σημασία που έχει το τρέξιμο για την απόδοσή του.

16:15: Ώρα για ξεκούραση, αποθεραπεία και... λίγη συζήτηση. «Παρά το ότι ακολουθώ συγκεκριμένο πρόγραμμα προπόνησης, μου αρέσει να έχω ποικιλία και να δοκιμάζω διαφορετικά είδη άσκησης», αναφέρει ο Λευτέρης. Στο μυαλό του βρίσκεται η φιλοσοφία Be More Human της Reebok. Μόνο όταν κανείς αγωνίζεται διαρκώς, όταν δεν το βάζει κάτω στις δυσκολίες και δεν πτοείται από τις αποτυχίες, αλλά προσπαθεί ακόμα περισσότερο, τότε και μόνο τότε γίνεται η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του, γίνεται περισσότερο άνθρωπος.
 

petrouniasinapoth.JPG
 

16:20: Τον αποχαιρετούμε, έχοντας αντλήσει έμπνευση και για τις δικές μας προπονήσεις. Εκείνος, θα συνεχίσει στο γυμναστήριο. Και μετά στους κρίκους. Στο μυαλό του περνούν οι τίτλοι που δεν έχει κατακτήσει ακόμα, αλλά γνωρίζει ότι αρκεί ένα σταθερό βήμα για να ξεκινήσουν όλα. Το μέλλον δεν τον τρομάζει, αντίθετα, ανυπομονεί, γιατί κάθε βήμα μετράει.