Γεύσεις απ’ όλο τον κόσμο στο κέντρο της πόλης


Πλέον, το να φας ένα φαγητό από τον «δρόμο» είναι ολόκληρη επιστήμη. Το «βρώμικο» δεν υπάρχει πια με την έννοια που υπήρχε πριν και τα μέρη στην Αθήνα που σερβίρουν φαγητό στο χέρι, πλέον έχουν εξελιχθεί πολύ.

Το «γρήγορο» και εύκολο γεύμα «στο πόδι» σε πολλές περιπτώσεις, έχει φτάσει σε τρομερά υψηλό γαστρονομικό επίπεδο, με επιδέξιους σεφ να ανοίγουν street food καντίνες/μαγαζιά που προσφέρουν από τις πιο περίπλοκες και… έμπειρες γεύσεις ever.

Παρακάτω λοιπόν, σου παρουσιάζουμε τα 3 καλύτερα street food-άκια της Αθήνας, τα οποία έχουν δύο κοινά: προσφέρουν πεντανόστιμο φαγητό και γεύσεις εκτός ελληνικών συνόρων που μόνο σκοπό έχουν να κάνουν… ένα εκρηκτικό πάρτι γεύσεων στον ουρανίσκο σου!

Po’ Boys

Ένα από τα πιο κλασικά σάντουιτς της Αμερικής το οποίο «άνθισε» στη Λουϊζιάνα και τη Νέα Ορλεάνη. Το σάντουιτς αυτό έθρεφε το ’30 εργάτες που δούλευαν στο τραμ της αμερικανικής πόλης. Τώρα όμως ο Βασίλης Σπόρος με τον ιδιοκτήτη του Mama Roux, John Higgins, φέρνουν αυτό το «ταπεινό» σάντουιτς στου Ψυρρή και φτιάχνουν τα δικά τους Po’ Boys με τον αυθεντικό τρόπο: σιγοψήνοντας το κρέας σε BBQ. Το κρέας είναι από pulled pork, brisket, short ribs και λουκάνικο κάνοντας όλα τα σάντουιτς του μενού, απλά θεϊκά.

Λεπενιώτου και, Αγαθάρχου, Αθήνα

Los Loros

Το street food-άδικο με γεύσεις από την Κολομβία και την Βενεζουέλα, άνοιξαν πριν περίπου 2 χρόνια ο Marko Rossi και η Μάρω Παρασκευούδη. Οι τροπικές βενεζουελάνικες και κολομβιανές γεύσεις που σερβίρει το μαγαζί όπως, arepas, empanadas, patacon γεμισμένα με δροσερές πρασινάδες, chicarron αλλά και vegan caraotas, θα σε κάνουν να μεταφερθείς νοητά στους εξωτικούς προορισμούς. Βέβαια, μόλις ανοίξεις τα μάτια σου και δεις τον κόσμο στην Νίκης να περνάει από μπροστά σου ανενόχλητος, θα μεταφερθείς και πάλι στην πραγματικότητα της Αθήνας. Αρκεί όμως το τρομερό αυτό γευστικό ταξίδι, για να φτιάξει η μέρα σου.

Ξενοφώντος 14, Αθήνα

Etnico

Πάρε μια μαργαρίτα στο χέρι και έλα να ταξιδέψουμε μέχρι το Μεξικό. Και την Ινδία. Και κάποια Αραβική χώρα. Εδώ και 3 χρόνια ο Νίκος Τσαμπουνάρης και οι σεφ του Altamira έχουν δημιουργήσει το πιο ποιοτικό street food-άδικο στο κέντρο της πόλης. Από τις spicy και ιδιαίτερες σαλάτες, τα εκπληκτικά chimichanga με κοτόπουλο, τα νάτσος με τυρί, κιμά και αβοκάντο, τις κοτομπουλιές με lemongrass και γλυκόξινη σως, τα burritos και ένα σωρό ακόμη πιάτα, υπόσχονται να σου προσφέρουν ένα από τα πιο γευστικά γεύματα που έχεις φάει ποτέ. Φυσικά, αν κάτσεις κι όλας στο μαγαζί για να απολαύσεις το γεύμα σου, οι latin μουσικές και τα ευχάριστα vibes του προσωπικού θα σε κάνουν να θες να την… βγάλεις εκεί όλη μέρα!

Κολοκοτρώνη 22 και Χαβρίου, Αθήνα

Φωτό: Instagram @ poboysbarbeque