Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το πολυπόθητο call back


ΟΚ, μπορεί να σπουδάζεις. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να ψάχνεις από τώρα για δουλειά. Είτε επειδή τα οικονομικά σου χρειάζονται μια… ενίσχυση, είτε απλά για την εμπειρία, το να δεις από τώρα πώς είναι να δουλεύεις είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον σου.

Και ΟΚ, πες ότι είσαι έτοιμος για δουλειά. Πρέπει να την πάρεις πρώτα για να μπορέσεις να δουλέψεις. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν, για να είσαι σίγουρος ότι η θέση θα πάει σε εσένα;

Παρακάτω σου προτείνουμε μερικά tips τα οποία σε βοηθήσουν πολύ για το πρώτο interview. Έχοντας τα παρακάτω tips στο μυαλό σου να είσαι σίγουρος ότι θα σε πάρουν και για δεύτερο interview…

Google Alert

Μάθε τα πάντα για τον εργοδότη σου μαθαίνοντας για τις ενέργειες της εταιρίας που πας στο internet.

CV Ready

Είναι το βιογραφικό σου τέλειο; Ό,τι γράφεις είναι αλήθεια; Φρόντισε να έχεις ένα καλοστημένο CV το οποίο θα θυμάσαι απέξω και ανακατωτά όταν πας στο interview.

Η προθυμία είναι η μισή αρχοντιά

Είναι σημαντικό να δείξεις πόσο πρόθυμος είσαι να δουλέψεις. Ότι έχεις ιδέες να προσφέρεις και γενικά ότι θέλεις πολύ αυτή την δουλειά.

Say cheeeessseeee

Είναι σημαντικό να χαμογελάς. Όχι σαν κάποιος creepy τύπος που θα τους σκοτώσει όλους με δίκαννο αν δεν πάνε με τα νερά του, αλλά σαν ένας… φυσιολογικός ευχάριστος άνθρωπος!

Ερωτήσεις παρακαλώ;

Κάνε ερωτήσεις. Μάθε όσα περισσότερα μπορείς για την θέση της δουλειάς που κάνεις την συνέντευξη. Αν κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά, ρώτα και πάλι! Καλύτερα να γνωρίζεις από τώρα τι πρόκειται να συναντήσεις μετέπειτα σε αυτή την δουλειά, παρά να μείνεις προ εκπλήξεως.

#OOTD

Ντύσου σωστά για το interview. Ούτε πολύ «χύμα», ούτε πολύ «αυστηρά». Ένα παντελόνι κοστουμιού, ένα casual πουκαμισάκι, sneakers και είσαι ready.

Chill, καλέ

Χαλάρωσε. Μπορεί αυτό να είναι το πρώτο interview για δουλειά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγχωθείς. Πίστεψε στον εαυτό σου και δείξε αυτοπεποίθηση!

Φωτό: rawpixel / Unsplash