Πώς να κάνεις την καθημερινότητά σου πιο ευχάριστη


Πριν μερικές ημέρες ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Δεν νομίζω ότι γιόρτασα όπως θα έπρεπε, την δική μου ψυχική ηρεμία, παρόλα αυτά αποφάσισα να το κάνω από σήμερα.

Συνειδητοποίησα ότι είναι τα μικρά και απλά πράγματα στην ζωή στην καθημερινότητά μας που τελικά μας στρεσάρουν και μας κάνουν να χάνουμε τις ισορροπίες μας.

Χάνοντας επαφή με το περιβάλλον μας και παρακολουθώντας την ζωή μας μέσα από την οθόνη ενός κινητού είναι εύκολο να ξεχάσουμε όλα όσα μας κάνουν τελικά ευτυχισμένους.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν, για βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας. Για να την κάνουμε πιο ευχάριστη και για να βρούμε τελικά την ψυχική μας ηρεμία; Διάβασε παρακάτω μερικές συνήθειες που μπορεί να σε βοηθήσουν.

#1. Άσε κάτω το κινητό

Σταματά να κοιτάς τα Stories των φίλων (και υποτιθέμενων φίλων) σου στο Instagram. Βλέποντας εικόνες από τις «ευτυχισμένες» ζωές των άλλων σε κάνουν να αισθάνεσαι τελικά άσχημα για τον εαυτό σου και αρχίζεις να τον αμφισβητείς με σκέψεις: «Γιατί δεν περνάω και εγώ το ίδιο καλά;», «Γιατί δεν είμαι το ίδιο επιτυχημένος;». Μην ξεχνάς λοιπόν, ότι αυτό που βλέπεις μέσα από το κινητό σου δεν είναι η μόνη πραγματικότητα και μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους. Άσε κάτω το κινητό και ζήσε την δική σου ζωή έτσι όπως θέλεις εσύ!

#2. Μην φοράς συνέχεια ακουστικά

Πας στην σχολή το πρωί, φοράς ακουστικά. Είσαι στην σχολή, στο μάθημα, φοράς ακουστικά. Μην αποκόβεσαι από το περιβάλλον σου γιατί έτσι υποσυνείδητα «κλείνεσαι». «Μπλοκάροντας» τους θορύβους γύρω σου χάνεις την επαφή με την πραγματική σου ζωή και ξεχνάς να την «εξερευνήσεις» με νέους τρόπους.

#3. Περπάτα αργά

Έχεις ακούσει την έκφραση “live fast, die young”; Με τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας και του πώς λειτουργεί η κοινωνία μας γενικότερα, είναι εύκολο να μπεις σε αυτό το mode. Από τις πληροφορίες με τις οποίες βομβαρδιζόμαστε καθημερινά οι οποίες αλλάζουν ταχύτατα μέχρι και τον τρόπο ζωής μας είναι εύκολο το στρες να φτάσει στα ύψη. Επεξεργάσου το όλο αυτό και δούλεψέ το. Ξεκίνα από τα απλά, όπως με τον τρόπο που περπατάς. Αν παρατηρήσεις οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο περπατάνε γρήγορα και αυτό αντικατοπτρίζει το πνεύμα των καιρών. Άρχισε λοιπόν, να περπατάς αργά. Απόλαυσε την στιγμή και όλο αυτό μετέπειτα θα έχει αντίκτυπο και στην υπόλοιπη καθημερινότητά σου.

Φωτό: Christin Hume / Unsplash