Το φαινομενικά καλό πράγμα που μπορεί να κάνει κακό στη σχέση σου


Warning: htmlspecialchars() expects parameter 1 to be string, array given in /var/www/vhosts/platform.gr/public_html/templates/theme2073/html/com_content/article/default.php on line 100
Νομίζεις ότι κάνεις το σωστό, όμως, πολύ πιθανό είναι να σου γυρίζει μπούμερανγκ.
Κείμενο: Μαριέτα Χριστοπούλου

Νομίζεις ότι κάνεις το σωστό, όμως, πολύ πιθανό είναι να σου γυρίζει μπούμερανγκ.

Όταν υπάρχει ένας σοβαρός τσακωμός ανάμεσα σε σένα και τον καλό σου, είναι πολύ φυσιολογικό να σκέφτεσαι ότι το να συγχωρέσεις γρήγορα και να προχωρήσεις, είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να ξεχάσεις τα άσχημα λόγια και τις αιτίες αλλά ο στόχος σου είναι να είστε ευτυχισμένοι μαζί και έτσι, λες εντάξει, όλα καλά, πάμε παρακάτω. 

Όσο παράλογο και να σου ακουστεί, όλη αυτή η προσέγγιση κάθε άλλο παρά καλό κάνει στη σχέση σου! Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Personality and Social Phsychology Bulletin, το να συγχωρείς πρόωρα όλα όσα έγιναν μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη σχέση σου. Ειδικά αν αυτό που οδήγησε στον τσακωμό, το νιώθεις ακόμα νωπό - κάτι που δείχνει ότι δεν ήσουν έτοιμη να συγχωρήσεις.

Και αυτό γιατί το ότι πληγώθηκες και αισθάνθηκες να χάνεις την εμπιστοσύνης σου, δεν εξωτερικεύτηκαν στο βαθμό που τα βίωσες, γιατί απλά ήθελες όλα να γίνουν καλά όπως πριν. Είναι σα να κρύβεις τα σκουπίδια κάτω από το χαλάκι. Κάποια στιγμή θα πάνε μυρμήγκια και η κατάσταση θα γίνει χειρότερη... Ακόμα και αν δεν το συνειδητοποιήσεις, μπορεί με την πρώτη αφορμή να αντιδράσεις υπερβολικά και να αφήσεις τον σύντροφο σου να απορεί και να μην καταλαβαίνει. 

Τι συμπεραίνουμε; Φυσικά και να συγχωρούμε αλλά όχι αγνοώντας τα προβλήματα. Η ειλικρινής επικοινωνία και η επίλυση της διαφοράς με την πάροδο του χρόνου, θέτουν πιο γερές βάσεις στη σχέση και απομακρύνουν τα προβλήματα.

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/sxeseis/21626-to-fainomenika-kalo-pragma-pou-borei-na-kanei-kako-sti-sxesi-sou