Αν η όρεξη σου για σεξ είναι μειωμένη, τότε πρέπει να διαβάσεις τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας.


Δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός. Όλοι οι άντρες μπορούν κάποια περίοδο της ζωής τους να μην έχουν όρεξη για σεξ. Μπορεί να είναι ψυχολογικό, μπορεί οργανικό... και μπορεί να διορθωθεί με φως και μόνο! Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από μια νέα  ιταλική έρευνα.

Οι επιστήμονες που την πραγματοποίησαν, εξέτασαν 38 άντρες με μειωμένη όρεξη για σεξ και έκαναν θεραπεία φωτός στους μισούς από αυτούς. Για 30 λεπτά κάθε πρωί, αυτοί οι άντρες καθόντουσαν μπροστά από ένα φωτεινό κουτί που τους εξέθετε σε 10.000 lux. (Όταν ερχόμαστε σε απευθείας επαφή με τον ήλιο είναι 100.000 lux). 

Μετά από δύο εβδομάδες, αυτή η ομάδα αντρών είχε καλύτερες επιδόσεις σεξουαλικής απόλαυσης συγκριτικά με τη στιγμή που ξεκίνησε το πείραμα. Επίσης, σημείωσε και αύξηση στα επίπεδα τεστοστερόνης.

Επομένως, το φως μπορεί και να βοηθά στην επαναφορά της σεξουαλικής επιθυμίας, ωστόσο το να ανοίγεις απλά τα παράθυρα μάλλον δε θα φέρει αποτέλεσμα - μάλλον χρειάζεται ακριβώς αυτό το επίπεδο έκθεσης. Ρώτα το γιατρό σου και αν το εγκρίνει, ψάξε να βρεις για τις ειδικές συσκευές φωτός που κυκλοφορούν στο εμπόριο.