Τα ραντεβού μπορεί να μη σώζουν ζωές, σώζουν όμως σχέσεις, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές.


Τα ραντεβού μπορεί να μη σώζουν ζωές, σώζουν όμως σχέσεις, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές.

Μπορεί από τότε που μετακομίσατε μαζί ή παντρευτήκατε, το ιδανικό βράδυ σας να είναι ταινία, κρασί και αγκαλιές στον καναπέ του σπιτιού σας. Νέα έρευνα ωστόσο υποστηρίζει ότι τα παντρεμένα ζευγάρια που συνεχίζουν να βγαίνουν ραντεβού δηλώνουν πιο ευτυχισμένα και ικανοποιημένα από τη σχέση τους.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Lincoln σε νέα μελέτη τους αποκαλύπτουν ότι τα ζευγάρια που βγαίνουν μαζί τουλάχιστον μια φορά το μήνα και αφιερώνουν λίγο από το χρόνο τους αποκλειστικά ο ένας στο άλλον, μειώνουν την πιθανότητα να δουν το γάμο τους να καταλήγει σε διαζύγιο.

Πώς υποστηρίζουν οι ερευνητές το συμπέρασμά τους; Κατά τη διάρκεια της μελέτης, παρατήρησαν 9.969 παντρεμένα ζευγάρια. Από αυτά μόλις το 11% έβγαινε ραντεβού μια φορά την εβδομάδα, το 30% μια φορά τον μήνα, το 23% λιγότερο από μια φορά τον μήνα, ενώ το 36% είχαν σταματήσει να βγαίνουν μαζί γενικά. Οι μελετητές λοιπόν διαπίστωσαν ότι τα ζευγάρια που έβγαιναν ραντεβού μια φορά το μήνα είχαν 14% λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν.

Το πιο ενδιαφέρον συμπέρασμα της έρευνας μάλιστα είναι το εξής: τα παντρεμένα ζευγάρια που απολαμβάνουν ένα τρυφερό τετ-α-τετ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα δεν φαίνεται να επωφελούνται περισσότερο από τα ζευγάρια που το τολμούν μια φορά το μήνα ούτε από εκείνα που δεν βγαίνουν πια ραντεβού.  Οι ερευνητές ακόμα δεν έχουν μια καλή επιστημονική εξήγηση για αυτό το φαινόμενο. Ωστόσο, εικάζουν ότι «τα συχνά ραντεβού δεν έχουν την ίδια “αίγλη” καθώς αρχίζουν να αποτελούν ρουτίνα για το ίδιο το ζευγάρι.»

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/sxeseis/20335-na-giati-prepei-na-synexiseis-na-vgaineis-rantevoy-akoma-kai-meta-to-gamo