Πού θα απονεμηθεί το βραβείο του καλύτερου βρετανικού δίσκου της χρονιάς;


Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες του Mercury Prize 2023, με καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως οι Arctic Monkeys, Fred Again.., Jockstrap και Jessie Ware να φιγουράρουν ανάμεσα στους υποψηφίους

Οι Arctic Monkeys ισοφαρίζουν φέτος με τους Radiohead ως το most nominated act στην ιστορία του βραβείου Mercury, με την Πέμπτη υποψηφιότητά τους να έρχεται με τον δίσκο The Car. Οι Jockstrap (I Love You Jennifer B), Jessie Ware (That! Feels Good), J Hus (Beautiful and Brutal Yard), Shygirl (Nymph), Fred Again.. (Actual Life 3), και Loyle Carner ακολουθούν με τις υποψηφιότητές τους, με την απονομή του βραβείου να προγραμματίζεται για τις 7 Σεπτεμβρίου. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Hammersmith Apollo.

Κριτές της φετινής διαδικασίας επιλογής ήταν φέτος οι Anna Calvi, Jamz Supernova, Jamie Cullum, Hannah Peel, ο creative director του περιοδικού Kerrang!, Phil Alexander, οι broadcasters Sian Eleri, Danielle Perry και Mistajam, οι δημοσιογράφοι Will Hodgkinson και Tshepo Mokoena, ο head of music του BBC 6 Music και Radio 2,  Jeff Smith, και η σύμβουλος μουσικού προγραμματισμού, Lea Stonhill.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και ακούστε το podcast στο MyPodcasts του Avopolis.gr