Ο μπασίστας του θρυλικού συγκροτήματος πέθανε σε ηλικία 77 ετών από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια


Σε ηλικία 77 ετών «έφυγε» από τη ζωή το ιδρυτικό μέλος των Eagles, Randy Meisner. Ο μπασίστας του θρυλικού συγκροτήματος πέθανε ύστερα από επιπλοκές της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, σύμφωνα με ανακοίνωση των Eagles.

«Οι Eagles με θλίψη ανακοινώνουν ότι το ιδρυτικό μέλος τους, μπασίστας και τραγουδιστής, Randy Meisner, απεβίωσε χθες το βράδυ (26 Ιουλίου) στο Λος Άντζελες σε ηλικία 77 ετών, λόγω επιπλοκών από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ)», ανακοίνωσε το συγκρότημα στην ιστοσελίδα του.

«Ο Randy ήταν αναπόσπαστο κομμάτι των Eagles και καθοριστικός παράγοντας στην πρώιμη επιτυχία του συγκροτήματος. Το φωνητικό του εύρος ήταν εκπληκτικό, όπως φαίνεται στην χαρακτηριστική μπαλάντα του, "Take It to the Limit"», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Γεννημένος στις 8 Μαρτίου 1946 στο Scottsbluff της Νεμπράσκα, τα πρώτα χρόνια της καριέρας του έπαιζε σε τοπικά συγκροτήματα και στα τέλη της δεκαετίας του 1960 μετακόμισε στην Καλιφόρνια. Εκεί εντάχθηκε στο country rock συγκρότημα των Poco, μαζί με τους Richie Furay και Jimmy Messina. Το 1971 δημιούργησε τους Eagles μαζί με τους Glenn Frey, Don Henley και Bernie Leadon.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και ακούστε το podcast στο MyPodcasts του Avopolis.gr