Το σινεμά συνεχίζει και εκπέμπει ''από τα σπίτια μας''


Μπορεί να βρισκόμαστε στα πρόθυρα (αν ήδη δεν τα έχουμε ξεπεράσει) να ξεχάσουμε πώς είναι να πηγαίνεις σινεμά, ωστόσο υπάρχουν οι πλατφόρμες, τα κανάλια και κάποιες φορές η τηλεόραση όπως απόψε που ξεθάβουν ταινίες-διαμάντια για να κάνουν τη καραντίνα μας λίγο πιο ζωηρή.

Άλλες θα τις δούμε πρώτη φορά, άλλες θα τις θυμηθούμε ξανά και γιατί όχι (;) θα κλάψουμε για πολλοστή φορά. 

Ποιές είναι αυτές:

 

Dolce Fine Giornata του Γιάτσεκ Μπόρτσουχ

Η βραβευμένη με το Νόμπελ Λογοτεχνίας Μαρία Λίντε, ζει με την οικογένειά της κάπου στην Τοσκάνη μια φαινομενικά ήρεμη ζωή. Στοργική μητέρα και γιαγιά, διατηρεί παράλληλα ένα κρυφό φλερτ με έναν πολύ νεότερο σε ηλικία Μουσουλμάνο. Μετά από ένα τρομοκρατικό χτύπημα στη Ρώμη, ξεσπά φόβος και υστερία σε ολόκληρη τη χώρα και μέσα στο γενικευμένο αρνητικό κλίμα κατά των ξένων και των μεταναστών, η Μαρία – Εβραία η ίδια γεννημένη στην Πολωνία- θα υψώσει ανάστημα ενάντια στην υποκρισία όλων αυτών των "πολιτισμένων" δυτικών, με αφορμή τον ευχαριστήριο λόγο της κατά την τελετή βράβευσης της από την τοπική κοινότητα. 

Μπορείς να τη παρακολουθήσεις δωρεάν στη Cinesquare.

 

Ramy Season 1

Η σειρά του Ράμι Γιούσεφ σκιαγραφεί την καθημερινότητα μιας οικογένειας μουσουλμάνων στο Νιου Τζέρσεϊ με οδηγό μας τον κεντρικό χαρακτήρα που μοιράζεται το ίδιο όνομα με τον δημιουργό της και μάλλον κι άλλες κοινές εμπειρίες. 

Απόψε στο Cosmote Cinema 4 στις 19:00

 

Τι θα Πει ο Κόσμος της Ιράμ Χακ

H δεκαεξάχρονη Νίσα ζει διπλή ζωή. Στο σπίτι, με την οικογένειά της, είναι η τέλεια Πακιστανή κόρη. Έξω, παρέα με τους φίλους της, είναι μια συνηθισμένη Νορβηγίδα έφηβη. Όταν ο πατέρας της την ανακαλύπτει στο κρεβάτι με τον φίλο της, οι δύο κόσμοι της Νίσα συγκρούονται βίαια. Οι γονείς της αποφασίζουν να την τιμωρήσουν για παραδειγματισμό: την απαγάγουν και την πάνε στο Πακιστάν για να μείνει εκεί με συγγενείς της οικογένειας. Σε μια χώρα που της είναι τελείως ξένη, η Νίσα αναγκάζεται να προσαρμοστεί στην κουλτούρα των γονιών της. 

Προβάλλεται online και δωρεάν στο 4ο Φεστιβάλ WIFT GR για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

 

Forget Me not του Γιάννη Φάγκρα

Η ιστορία του Αλεξ, ενός δύτη, ο οποίος βρίσκεται πολύ καιρό στη Νέα Ορλεάνη όπου δουλεύει τα βράδια σε ένα μπαρ. Στην Ελλάδα τον περιμένει η Δάφνη, η αγαπημένη του, που τον προειδοποιεί «δεν υπάρχουν Πηνελόπες πια». Όταν ο Άλεξ δέχεται μια κλήση για δουλειά και αποφασίζει να τη δεχτεί, ξεκινάει ένα ταξίδι, με αρχικό προορισμό την Αλάσκα και μετά τον Βερίγγειο Πορθμό, όπου κυρίαρχο στοιχείο είναι η μοναξιά τόσο του ίδιου όσο και των τοπίων γύρω του. 

Απόψε, προβάλλεται δωρεάν στη Cinesquare

 

O Βασιλιάς του Νίκου Γραμματικού

Μόλις αποφυλακίζεται, ο 35χρονος Βαγγέλης εγκαταλείπει την Αθήνα και την εμπλοκή του με τον κόσμο των ναρκωτικών και επιστρέφει στο πατρικό του σπίτι σε ένα χωριό της Πελοποννήσου. Συναντά όμως την ξενοφοβία των συγχωριανών του, οι οποίοι εμποδίζουν το νέο του ξεκίνημα. Τέσσερα κρατικά βραβεία ποιότητας για μια ταινία που βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Το φινάλε της, ωστόσο, ξενίζει.

Απόψε στις 00:00 στη Βουλή Τηλεόραση

 

Χριστούγεννα στην Πλατεία της Ντέμπι Αλεν

Η διάθεση των γιορτών παγώνει όταν μια άκαρδη γυναίκα θέλει να πουλήσει τα ακίνητα στη γενέτειρά της. Μπορούν η μουσική, η μαγεία και οι μνήμες να της αλλάξουν γνώμη;

Θα τη βρεις στο Netflix με ελληνικούς υπότιτλους