Με εισιτήρια που δεν ξεπερνούν τα δέκα ευρώ


Μπορεί οι θεατρικές σκηνές να παραμένουν κλειστές (και θα συνεχίσουν όπως ακούγεται), όμως, η τέχνη θα βρίσκει πάντα τρόπο. Η αλήθεια είναι ότι η μαγεία του θεάτρου δεν μπορεί να μεταφερθεί το ίδιο δυνατά στις οθόνες μας, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν μας συγκινούν περισσότερο οι προσπάθειες των ελληνικών θεάτρων να κρατήσουν αναμένη τη φλόγα της σκηνής σε μία εποχή που  οι άνεμοι φυσούν εναντίον της...

Αυτή την εβδομάδα προβάλλονται διαδικτυακά μέσω live streaming τέσσερις παραστάσεις που έχουμε δει και ετοιμαζόμαστε να ξαναζήσουμε αυτή τη φορά από το σπίτι μας. Άρης Μπινιάρης, Δημήτρης Καραντζάς και δεν χρειάζεται νομίζω να δώσουμε κι άλλα ονόματα σκηνοθετών για να καταλάβουμε πως αξίζουν να δώσουμε τη πρώτη ευκαιρία αλλά και να ''κόψουμε'' ξανά εισιτήριο για τις παραστάσεις τους...

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

thtrg.jpg

1. «Το Θείο Τραγί» στο Θέατρο Πορεία

Ένας αλήτης, ένας προκλητικός, ένας εχθρός του καθωσπρεπισμού επιστρέφει στα πάτρια εδάφη για μια παλιά του αγάπη, που παντρεμένη τώρα πια μ’ έναν πλούσιο αστό, ζει την «ευτυχία» μιας «γεμάτης» ζωής. Ο αντι-ήρωας αυτός ραδιουργεί σωτήρια εναντίον μιας δοσμένης συνταγής που καθιστά τους ανθρώπους κοινωνικά «κανονικούς», απεγνωσμένα «υγιείς» και κάλπικα γεμάτους.

Η παράσταση αποτελεί ένα ταυτόχρονα θεατρικό και μουσικό γεγονός. Ηθοποιός και μουσικοί συμπράττουν ζωντανά επί σκηνής. Ο μουσικός λόγος του Γιάννη Σκαρίμπα πλαισιώνεται από μουσική και τραγούδια γραμμένα ειδικά για την παράσταση, και με όχημα τα εκφραστικά μέσα του ηθοποιού δημιουργούν μια ηλεκτρική και δυναμική πλατφόρμα αφήγησης της προκλητικής αυτής ιστορίας.

Η εξαιρετική παράσταση του Άρη Μπινιάρη έρχεται στο Θέατρο Πορεία για την πρώτη της real time live streaming προβολή.

Σάββατο 28/11/2020 στις 21:00 (ώρα Ελλάδας)

7€
Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια πατήστε εδώ.

 

arsts.jpg

2. «Αρίστος» στο Θέατρο Πορεία

Εννέα χαρακτήρες που συνδέονται με τον Αριστείδη Παγκρατίδη, μέσα από τις χειμαρρώδεις, υποβλητικές εξομολογήσεις τους, μιλώντας διαφορετικές γλώσσες, ανάλογα με τα βιώματα, τον χαρακτήρα και τον ρόλο τους, συνθέτουν το προφίλ του “Αρίστου”.

Ο φίλος από την Τούμπα, η παραδουλεύτρα γειτόνισσα της μάνας του, ένας αχθοφόρος του λιμανιού, ο παρακρατικός δοσίλογος περιπτεράς, ένας χωροφύλακας δημοκρατικών φρονημάτων, ένας συντηρητικός αστός της παραλίας, το αφεντικό του σε ένα λαϊκό πανηγύρι, η τραβεστί Λολό και μία λαϊκή τραγουδίστρια - οι δύο έρωτες του, ερμηνευμένοι επί σκηνής από τρεις ηθοποιούς.

Κυριακή 29/11, 21.00
7€
Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια πατήστε εδώ.

 

kra.jpg

3. «Η κυρία του Μαξίμ» στο Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο δίνει και πάλι ραντεβού με το κοινό το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, στις 19:30, ζωντανά από την Κεντρική Σκηνή, παρουσιάζοντας το αριστούργημα του Ζωρζ Φεντώ, «Η κυρία του Μαξίμ», σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Tο Σάββατο 21 Νοεμβρίου εκμηδενίστηκαν οι αποστάσεις για θεατές από όλο τον κόσμο, που αγκάλιασαν την πρώτη ζωντανή μετάδοση του Εθνικού Θεάτρου. Η απευθείας μετάδοση θα είναι διαθέσιμη στη σελίδα: livestream.n-t.gr  με αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου (κωδικού πρόσβασης). Θα ακολουθήσουν οι τρέχουσες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν προσεχώς.
Σάββατο 28/11, 19.30
8€
Για εισιτήρια πατήστε εδώ.
Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την παράσταση εδώ.
Σημειώνεται ότι η παράσταση δεν θα είναι διαθέσιμη για προβολή μετά το πέρας της.

 

trs.jpg

4. «Τρεις αδελφές» στο Θέατρο Προσκήνιο

Το Θέατρο Προσκήνιο παρουσιάζει, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στις 21:00, μία και μοναδική online προβολή της παράστασης «Τρεις Αδελφές» του Άντον Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά. Η διαδικτυακή αυτή πρεμιέρα γίνεται έναντι εισιτηρίου συμβολικής αξίας, καθώς σύμφωνα με το θέατρο Προσκήνιο, καμία καλλιτεχνική δημιουργία δεν πρέπει να διατίθεται δωρεάν και πρόθεσή του είναι να συνεχίσουν – ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες – οι καλλιτέχνες να αμείβονται έστω και συμβολικά για το έργο τους.
Παρασκευή 27/11, 21.00
5€
Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την παράσταση και αγοράστε τα εισιτήρια εδώ.