Έρχεται το ''Social Distancing'' 


Ίσως να μην βρισκόταν ούτε στη σφαίρα της φαντασίας μας η ιδέα ότι όλοι μας θα γίνουμε οι άγνωστοι που συναντάμε στα σούπερ μάρκετ με μοναδικό σημείο τριβής το ''ουπς'' όταν σκοντάφτουμε με τα καρότσια μας.

Το 2020 έφερε την απόλυτη ανατροπή στον μέχρι τώρα κώδικα ανθρώπινης επικοινωνίας.

Ο καθιερωμένος 6ωρος καφές με τους φίλους μας πήρε τη θέση του στις ομαδικές συζητήσεις στο messenger, το οικογενειακό τραπέζι (λέμε τώρα) αντικαταστάθηκε από κλήσεις στο skype και τα χόμπι μας με άλλα καινούρια εικονικά.

Αν μη τι άλλο περίεργο θα ήταν λοιπόν αν όλη αυτή η νέα πραγματικότητα δεν καταγραφόταν στο κόσμο της οθόνης και του κινηματογράφου.

Το Netflix πρωτοστατεί και ετοιμάζει σειρά με τίτλο ''Social Distancing''.  Δημιουργός του πολυαναμενόμενου εγχειρήματος η Τζέντζι Κόχαν η οποια είχε ''σκεφτεί'' το ''Orange is the New Black''. Η σειρά θα επικεντρωθεί στη ''νέα, περίεργη και περίπλοκη πραγματικότητα στην οποία όλοι ζούμε''.

Οι πληροφορίες για την ώρα είναι λιγοστές σχετικά με τη σειρά. Ωστόσο, ξέρουμε πως η υπεύθυνη παραγωγής θα είναι  η Χίλαρι Γουάισμαν Γκρέιχαμ ενώ ο Ντιέγκο Βελάσκο θα σκηνοθετήσει από το σπίτι του!

Σε κοινή τους δήλωση, όλοι οι συντελεστές της σειράς είπαν ότι ''όλοι προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να συνδεθούμε καθώς βρισκόμαστε σε απόσταση. Αυτό μας ενέπνευσε να δημιουργήσουμε μια σειρά αυτοτελών επεισοδίων, η οποία θα λέει ιστορίες για την τωρινή κατάσταση στην οποία ζούμε –τις μοναδικές προσωπικές και βαθιά ανθρώπινες ιστορίες οι οποίες δείχνουν πως όλοι μας ζούμε ξεχωριστά μαζί. Προκαλούμε τους εαυτούς μας να κάνουμε κάτι νέο: να δημιουργήσουμε κάτι από απόσταση έτσι ώστε το καστ και το συνεργείο μας να παραμείνουν ασφαλείς. Η εμπειρία του social distancing είναι παγκόσμια αλλά καμιά προσωπική ιστορία δεν είναι ίδια. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα ιστοριών και στιγμών, κάποιων εκρηκτικών και κάποιων βαρετών, ελπίζουμε πως θα μπορέσουμε να καταγράψουμε τις στιγμές αυτές στον χρόνο. Και ελπίζουμε πως το “Social Distance” θα βοηθήσει τους ανθρώπους να νιώσουν πιο κοντά ο ένας στον άλλον''.

Αναμένουμε!