Λάσπη, δάκρυα και ιδρώτας 1: Tough Mudder

4 + 1 αγώνες δρόμου που δεν ξέρατε ότι υπάρχουν... και σίγουρα θέλετε να πάρετε μέρος! Ο πρώτος αγώνας που παρουσιάζουμε είχε πάνω από μισό εκατομμύριο συμμετέχοντες δρομείς πέρσι.

Κείμενο: Μάνος Νομικός

Σας βλέπουμε τι κάνετε όταν βρίσκεστε βαριεστημένα στο γραφείο ή στη δουλειά σας. Το βλέμμα σας ταξιδεύει κάπου εκεί έξω στα βουνά και τις θάλασσες, όταν ήσασταν παιδί. Και ένα παιδί θέλει να παίξει... Βέβαια, τώρα κοντεύεις στα 30 και τα παιδικά χρόνια δεν ξαναγυρνάνε. 

Ξέρουμε, όμως, ένα κλικ χρειάζεται για να ξεχυθείς εκεί έξω μακριά από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα και να νοιώσεις ξανά ζωντανός!

Και μάλλον για αυτό το λόγο οι λεγόμενοι mud races (αγώνες δρόμου σε πίστα λάσπης) έχουν κατακλύσει «σαν κύμα» κάθε γωνιά της Αμερικής και έχουν απλωθεί σε όλο τον κόσμο. Αυτή η αίσθηση να γίνεσαι ξανά παιδί, να βουτάς μέσα στις λάσπες και να μην σε νοιάζει τίποτα, να μην σκέφτεσαι τα έπαθλα (πολλοί από τους αγώνες δεν έχουν καν έπαθλα, μέρος των χρημάτων πάνε σε φιλανθρωπίες), να ζεις μία κανονική περιπέτεια και να περνάς ένα πλήθος εμποδίων (απο φωτιές μέχρι βελάκια Nerf και ότι άλλο φανταστείς), ανεπανάληπτη εμπειρία.

Από Δευτέρα 19 ως Σάββατο 24 Μαϊου παρακάτω παρουσιάζουμε τέσσερις γνωστούς mud races (απο τους δεκάδες που πλέον υπάρχουν), καθώς και μία εξαιρετική ελληνική προσπάθεια (αν αναρωτιόσασταν τόση ώρα αν υπάρχει ανάλογο και στη χώρα μας).

Σήμερα:

Σίγουρα ο πιο γνωστός και διαδεδομένος αγώνας παγκοσμίως. Με πάνω από μισό εκατομμύριο συμμετέχοντες δρομείς πέρσι, έχει εξαπλωθεί στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες του κόσμου (ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Σουηδία, Αυστραλία, Ιαπωνία). 

Ξεκίνησε σαν ιδέα το 2010 μέσα απο το πανεπιστήμιο Harvard, από δύο βρετανούς φοιτητές που, με τη βοήθεια των... British Special Forces, έστησαν μία διαδρομή (10-12 μίλια συνήθως) που παίζει με τα όριά σου και σε κάνει να κοιτάς κατάματα τους φόβους σου (φωτιά, λάσπη, νερό, ύψος, πάγος, ηλεκτρικά καλώδια...).

http://toughmudder.com