Συμβουλές για skate newbies, για διασκέδαση στη σανίδα με ασφάλεια


Πήρες απόφαση να ασχοληθείς με το skate, όμως δεν γνωρίζεις βασικά στοιχεία για το πώς να το κάνεις με ασφάλεια και επιτυχία; Το Platform σου έχει όλα τα χρήσιμα tips, για να γίνεις master στη ράμπα και το skate spot της γειτονιάς σου!

Τι να προσέξεις στα πρώτα σου βήματα:

Απόκτησε μια σανίδα καλής ποιότητας

Επένδυσε σε ένα skateboard υψηλής ποιότητας που ταιριάζει στο μέγεθος και το στυλ σου. Μπορεί να δώσεις λίγα περισσότερα χρήματα από αυτά που είχες υπολογίσει, όμως σίγουρα αξίζει τον κόπο μακροπρόθεσμα.

Φόρα πάντα προστατευτικό εξοπλισμό

Τα πρώτα (και όχι μόνο) βήματά σου στο skate θα έχουν αρκετές τούμπες μέχρι να μάθεις να ισορροπείς και να κινείσαι με άνεση. Φόρα λοιπόν πάντα κράνος, μαξιλαράκια αγκώνων, επιγονατίδες και προστατευτικά καρπού για να διασφαλίσεις τη σωματική σου ακεραιότητα.

Διάλεξε μια ασφαλή περιοχή για εξάσκηση

Δεν χρειάζεται να πας στο πιο extreme skate spot όταν δοκιμάζεις για πρώτη φορά το skate. Ξεκίνα την εξάσκησή σου σε μια ασφαλή, επίπεδη και ανοιχτή περιοχή χωρίς κίνηση πολλών ανθρώπων ή άλλα φυσικά εμπόδια. Σταδιακά θα αποκτήσεις τεχνική και άνεση για να αναβαθμίσεις την εμπειρία σου σε πιο δύσκολα μέρη της πόλης.

Μάθε πρώτα σωστή ισορροπία

Πριν κάνεις το οτιδήποτε, δοκίμασε να σταθείς στη σανίδα και να συνηθίσεις την ισορροπία της. Ακούγεται αχρείαστο, κι όμως είναι το πιο βασικό.

Εξασκήσου στο να σπρώχνεις και να σταματάς

Μόλις μάθεις τη μέθοδο της ισορροπίας, εξασκήσου στο να σπρώχνεις με το ένα πόδι και να σταματάς και με τα δύο πόδια. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις τον έλεγχο της σανίδας σου πριν βγεις σε πορεία μεγαλύτερης απόστασης.

Μάθε τα βασικά ποδαράκια

Μάθε πώς να περιστρέφεις, να στρίβεις και να γυρίζεις στο skateboard σου, καθώς αυτές είναι θεμελιώδεις δεξιότητες στην πορεία. Αν έχεις κάποιο γνωστό που το κάνει καιρό, ζήτα τη βοήθειά του.

Κάντε ένα βήμα τη φορά

Μην προσπαθήσεις να κάνεις περίπλοκα κόλπα προτού καταλάβεις τα βασικά στο skate. Κάνε ένα βήμα τη φορά και σιγά σιγά θα «λυθείς», χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστείς.

Παρακολούθησε σχετικά βίντεο

Παρακολούθησε διαδικτυακά σεμινάρια από επαγγελματίες skaters για να μάθεις νέα κόλπα και τεχνικές. Δεν φαντάζεσαι πόσο υλικό υπάρχει στο διαδίκτυο που θα σου λύσει τα χέρια!

Κάνε skate με φίλους

Το skate με φίλους και φίλες στην πλατεία μπορεί να σε παρακινήσει να βελτιώσεις τις δεξιότητές σου και να σου δώσει πολύτιμες συμβουλές σε πράγματα που δεν πάει το μυαλό σου. Άσε που είναι πιο fun!

Διασκέδασέ το

Θυμήσου ότι πάνω από όλα, το skate είναι ένα άθλημα για διασκέδαση και σε αυτό καλό είναι να λείπουν οι ανταγωνισμοί. Απόλαυσέ το λοιπόν, και μην απογοητεύεσαι αν σε πρώτη φάση δυσκολεύεσαι να κάνεις πράγματα που φαντάζουν απλά. Παίρνει χρόνο, αλλά η ανταμοιβή που θα πάρεις είναι μεγάλη!