Η αιτία του θανάτου της δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή


Σε ηλικία 83 ετών «έφυγε» από τη ζωή η θρυλική Astrud Gilberto, η οποία και έγινε διεθνώς γνωστή μέσα από την ερμηνεία της στο κομμάτι “Girl From Ipanema”.

Ο γιος της Gilberto Marcelo, επιβεβαίωσε στον Independent ότι εκείνη πέθανε στις 5 Ιουνίου, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστή η αιτία του θανάτου της.

Το κομμάτι “Girl From Ipanema” έγραψαν ο συνθέτης Antonio Carlos Jobim και ο Πορτογάλος ποιητής Vinicius de Moraes το 1962. Tο 1964 οι αγγλικοί στίχοι, που έγραψε ο Αμερικανός Norman Gimbel, εκτόξευσαν το τραγούδι παγκοσμίως και αυτό απέκτησε σύντομα διεθνή φήμη, με το ίδιο να γίνεται τελικά ένα από τα πλέον πολυηχογραφημένα μουσικά κομμάτια παγκοσμίως.

Η Astrud Gilberto τραγούδησε τους αγγλικούς στίχους στο άλμπουμ Getz/Gilberto το 1963, στην πρώτη της επαγγελματική εμφάνιση. Τα φωνητικά της σε αυτό προέκυψαν τυχαία. Ο Αμερικανός σαξοφωνίστας Stan Getz και ο Βραζιλιάνος κιθαρίστας João Gilberto ηχογράφησαν πρώτοι την αγγλική εκδοχή του τραγουδιού, η οποία ήταν εμπνευσμένη από τον πόθο του Jobim και του de Moraes για την Heloísa Pinheiro – μια γυναίκα γεννημένη στο Ρίο που έκανε καθημερινά βόλτες στο μπαρ Veloso στη Βραζιλία.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και ακούστε το podcast στο MyPodcasts του Avopolis.gr