Ο Waters ανακοίνωσε στην ίδια συναυλία ότι δεν θα φορούσε τη ναζιστική στολή που είχε φορέσει προηγουμένως κατά τη διάρκεια της περιοδείας του


Με σημαία του Ισραήλ εισέβαλε θεατής στη σκηνή κατά τη διάρκεια συναυλίας του Roger Waters, η οποία και πραγματοποιούνταν στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Η εν λόγω διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε εξαιτίας του γεγονότος ότι η περιοδεία που διεξάγει αυτήν την περίοδο το πάλαι ποτέ μέλος των Pink Floyd έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως αντισημιτικού χαρακτήρα.

Ο Waters έχει εισπράξει έντονες κριτικές τα τελευταία χρόνια λόγω της στάσης που διατηρεί απέναντι στο κράτος του Ισραήλ, ως αποτέλεσμα του ρόλου που αυτό ενσαρκώνει στο Παλαιστινιακό ζήτημα. Πιο πρόσφατα, ο ίδιος εισέπραξε ξανά κριτική έπειτα από την επιλογή του να φορέσει κατά τη διάρκεια της περιοδείας του μια ναζιστική στολή. Το εν λόγω κοστούμι εμφανιζόταν σε τμήμα της συναυλίας, που στεκόταν ως αναφορά στον χαρακτήρα του Bob Geldof στο  The Wall των Pink Floyd. Κατά τη διάρκεια του στιγμιότυπου, στην οθόνη πίσω από τη σκηνή παρουσιάζονταν ονόματα ανθρώπων που δολοφονήθηκαν ως αποτέλεσμα κρατικής βίας.

Παρά το γεγονός ότι ο Waters δήλωσε ότι το κοστούμι χρησιμοποιήθηκε ως δήλωση καταδίκης του φασισμού, η Γερμανική αστυνομία προχώρησε σε έρευνες γύρω από το περιστατικό.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και ακούστε το podcast στο MyPodcasts του Avopolis.gr