39 σχεδιαστές αντιμετώπισαν συνολικά ζημιές άνω των 850.000 δολαρίων


39 σχεδιαστές αντιμετώπισαν συνολικά ζημιές άνω των 850.000 δολαρίων

‘’Το φως για να λάμψει θέλει σκοτάδι’’, λένε πολλοί. Και δυστυχώς αφού έχει προηγηθεί η τραγική έκρηξη στη Βηρυτό, ξεκίνησε μια νέα εκστρατεία με σύνθημα "United for Lebanese Creatives" (Ενωμένοι για τους Λιβανέζους Δημιουργούς) με στόχο την ανάδειξη και στήριξη ανεξάρτητων σχεδιαστών και καλλιτεχνών της πόλης.

https://www.instagram.com/p/CD3FINkplm4/

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η νέα εκστρατεία στον χώρο της μόδας, είναι πρωτοβουλία της οργάνωσης για το περιβάλλον Slow Factory, μη κερδοσκοπικού οργανισμού που βοηθά στην εκκίνηση αναδυόμενους εκπροσώπους του δημιουργικού τομέα στον Λίβανο. Στόχος είναι η προώθηση του πολιτισμού, της τέχνης, της εκπαίδευσης, του αθλητισμού, να ανακαλύψει νέα ταλέντα και φυσικά να παρέχει συμβουλευτική υπηρεσία μετά το πλήγμα.

https://www.instagram.com/p/CD_oDOkltAl/

Στο πλαίσιο της εκστρατείας εντοπίστηκαν 39 σχεδιαστές που αντιμετώπισαν συνολικά ζημιές άνω των 850.000 δολαρίων και θα λάβουν υποστηρικτικά κεφάλαια για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων τους. Μεταξύ των δημιουργών που θα λάβουν οικονομική βοήθεια είναι οι σχεδιαστές αξεσουάρ των Sarah's Bag, Vanina και Andrea Wazen, η σχεδιάστρια μόδας Sandra Mansour, τα κοσμηματοπωλεία Mukhi Sisters και Atelier Nawbar, οι οίκοι υψηλής ραπτικής Azzi και Osta, καθώς και τα brands μόδας όπως Bazaza, Roni Helou, Yassmin Saleh, Missak και Emergency Room.

Πηγή