Η τσάντα βασίζεται σε ένα δημοφιλές σχέδιο του οίκου Louis Vuitton, αν και είναι έργο μιας καλλιτεχνικής κολεκτίβας από τη Νέα Υόρκη και όχι της ίδιας εταιρείας


Μια μικροσκοπική τσάντα, σχεδόν αόρατη στο γυμνό ανθρώπινο μάτι, πουλήθηκε για σχεδόν 58.000 ευρώ κατά τη διάρκεια διαδικτυακής δημοπρασίας την Τετάρτη που μας πέρασε.

Η τσάντα σε lime απόχρωση βασίζεται σε ένα δημοφιλές σχέδιο του οίκου Louis Vuitton, αν και είναι έργο μιας καλλιτεχνικής κολεκτίβας από τη Νέα Υόρκη και όχι της ίδιας εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την ομάδα MSCHF με έδρα το Μπρούκλιν, η οποία ισχυρίζεται ότι η μικροσκοπική της τσάντα είναι μικρότερη από έναν κόκκο θαλασσινού αλατιού.

Η ομάδα MSCHF ιδρύθηκε το 2016 και έχει γίνει γνωστή για δράσεις και έργα που συχνά διακωμωδούν την κουλτούρα της κατανάλωσης, αλλά και το καπιταλιστικό σύστημα. Με τέτοια τιμή πώλησης, θα έλεγε κανείς φυσικά ότι δεν είναι πως δεν αποτελεί και κομμάτι του εν λόγω συστήματος!

Η τσάντα πωλήθηκε μαζί με ένα μικροσκόπιο, το οποίο διαθέτει μια ψηφιακή οθόνη μέσω της οποίας μπορεί να προβληθεί λεπτομερώς το σχέδιό της. Αυτό φαίνεται και στη σχετική διαφημιστική φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα μέσα, αποκαλύπτοντας το χαρακτηριστικό μονόγραμμα «LV» του οίκου Louis Vuitton.

Η τσάντα βασίζεται στο μοντέλο «OnTheGo» του γαλλικού οίκου, που αυτή τη στιγμή πωλείται σε κανονικό μέγεθος από 3.100 έως 4.300 δολάρια.

Η πώληση πραγματοποιήθηκε από το Joopiter, έναν διαδικτυακό οίκο δημοπρασιών που ιδρύθηκε από τον Αμερικανό μουσικό, Pharell Williams. Εκείνος είναι μάλιστα ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της ανδρικής συλλογής του οίκου Louis Vuitton.

Φωτ.: MSCHF