Η συλλογή που όλοι (και όλες) θα θέλουμε να… αρπάξουμε


Η Supreme αποτίει φόρο τιμής σε έναν πολύ σημαντικό καλλιτέχνη. Ο Mike Kelley ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους visual artists της γενιάς μας που έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο εμβληματικά έργα, ειδικά στις δεκαετίες του ’80 και του ’90.

Ο Kelley, ο οποίος απεβίωσε τον Ιανουάριο του 2012, είχε συνεργαστεί παλαιότερα με τους Sonic Youth, με την μπάντα να κάνει live συναυλίες κατά την διάρκεια εκθέσεών του. Το 1992 μάλιστα, δημιούργησε το εμβληματικό εξώφυλλο των Sonic Youth, Dirty.

Το artwork του Dirty άλμπουμ ήταν και η έμπνευση της Supreme γι’ αυτή την συλλογή. Το πλεκτό πλασματάκι στο εξώφυλλο του άλμπουμ, έχει μεταφερθεί σε print μορφή, με αφορμή την συλλογή αυτή του brand.

https://www.instagram.com/p/BnQr2Djn5Qo/?taken-by=supremenewyork

Τα πλεκτά αυτά «παιχνίδια» φιλοξενούνται πλέον σε φούτερ, μπλούζες και άλλα αντικείμενα που ο Kelley συμπεριέλαβε στα έργα του.

https://www.instagram.com/p/BnQr0EEHsfF/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_control

Η σειρά της Supreme θα περιλαμβάνει ακόμη jackets, όπως στρατιωτικού τύπου και τζιν πανωφόρια, φούτερ, crewneck πουλόβερ, t-shirts και σανίδες του skateboard όλα σε πιο ουδέτερες αποχρώσεις που συμπεριλαμβάνουν τα artworks του Mike Kelley.

https://www.instagram.com/p/BnQr4LQnuwL/?taken-by=supremenewyork

https://www.instagram.com/p/BnQrvitnVPY/?taken-by=supremenewyork

https://www.instagram.com/p/BnQrrIKHKkN/?taken-by=supremenewyork

H συλλογή θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου στα καταστήματα της Supreme, στο Παρίσι, Λονδίνο, Λος Άντζελες και την Νέα Υόρκη, αλλά και online.

Kεντρική φωτό: Instagram @supremenewyork