5 tips που θα σε κάνουν να αντέξεις το κρύο νερό!


Ψέματα δεν θα πω. Δεν μου αρέσει το κρύο. Και πόσο μάλλον ο κρύος αέρας και το κρύο νερό! Και να πω ότι δεν έχω μάθει το κρύο νερό; Έχω μάθει να το αντέχω γιατί στο νησί μου, την Χίο οι θάλασσες είναι παγωμένες ακόμα και το καλοκαίρι. Οπότε καταλαβαίνεις τώρα τι θα παίζει.

Ευτυχώς όμως, αν ζεις στην Αθήνα ή οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα που δεν έχει τόσο κρύα νερά, τα πράγματα είναι καλύτερα. Γιατί ΟΚ, μπορεί να μην είσαι έμπειρος χειμερινός κολυμβητής, αλλά μπορεί να θέλεις να γίνεις ένας! Ή τουλάχιστον τις ηλιόλουστες ημέρες, να κάνεις μια βουτιά! Ακόμα και τώρα!

Τι πρέπει να προσέχεις λοιπόν, σε αυτές τις περιπτώσεις; Διάβασε τα παρακάτω και μάθε πώς να αντιμετωπίσεις το κρύο νερό της θάλασσας, χωρίς να πάθεις καμία πνευμονία…

#1. Φόρα ένα (ή και δύο) σκουφάκια κολύμβησης πριν πέσεις στην θάλασσα.

#2. Φόρεσε μια ειδική στολή τύπου δύτη ή στολή του σερφ, αν κρυώνεις πολύ.

#3. Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου ωτοασπίδες. Τα ρεύματα της θάλασσας τον καιρό αυτό είναι πιο έντονα και μπορεί να επηρεάσουν και τα αυτιά σου.

#4. Εξοπλίσου με τα κατάλληλα ρούχα για μετά την κολύμβηση. Φρόντισε να έχεις μαζί σου ένα σκουφάκι, γάντια και στεγνές κάλτσες.

#5. Μην ξεφεύγεις από τα όριά σου. Αν βλέπεις ότι δεν αναπνέεις καλά είτε λόγω του κρύου νερού, είτε γιατί είσαι εκτός φόρμας τότε μην πιέζεις τον εαυτό σου.