Το Snowboard Documentary του Θέμη Λαμπρίδη στα βουνά της Ελλάδας!


Που μπορεί να σε φτάσει η ιδέα ότι «κάθε πλαγιά με χιόνι είναι μια μικρή παιδική χαρά» και το πάθος σου για το βουνό;

Τον Θέμη Λαμπρίδη τον οδήγησε πολύ πιο μακριά από όσο φανταζόταν, καθώς η ταινία είχε μια ευχάριστα αναπάντεχη πορεία προβολών, ξεκινώντας από την πρεμιέρα στο Flow Film Festival τον Δεκέμβρη του 2015, με δυο sold out αίθουσες. Από εκεί και πέρα, όλα πήραν τον δρόμο τους και βρέθηκε να προβάλλεται σε Αθηναϊκές οθόνες του σινεμά, στην ΕΡΤ αλλά και σε Γαλλικό κανάλι, στο Φεστιβάλ της Βωβούσας στην Πίνδο, καθώς και σε δυο sold out προβολές στη Θεσσαλονίκη!

«Αν και ο αρχικός μου στόχος δεν ήταν να πάει σ ‘αυτό το επίπεδο, ήταν μια ευχάριστη εξέλιξη γιατί είναι η πρώτη φορά που δημιουργώ κάτι με τέτοια εμπορική αξία» λέει ο Θέμης χωρίς να μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του για το hype που δημιουργήθηκε!

Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων είχε την χαρά να γνωρίσει και να ακολουθήσει τους καλύτερους riders, μεταξύ των οποίων και τον Νικόλα Πλυτά! «Συγκεκριμένα θυμάμαι τη φορά που ήρθε και μας βρήκε στα Καλάβρυτα, για ένα session με μεγάλα άλματα και μεγάλη παρέα. Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν η δύναμη και η ευρηματικότητα που παρουσίασε, κάνοντας κόλπα τεχνικά από σημεία δύσβατα και πολύ προχωρημένα. Είναι αξιοσέβαστος αθλητής που βάζει πολύ προσοχή και αφοσίωση σε όλα τα αθλήματα με τα οποία ασχολείται, και αυτό φαίνεται.»

Ο Θέμης έχει ήδη ξεκινήσει το επόμενο project, όπου θα καταγράψει μια περιπέτεια στα καλύτερα kite surf spots της Ελλάδας, με τέσσερις από τους καλύτερους και πιο influential riders στη χώρα, έχοντας πάντα ως στόχο να ζήσουν τις πιο τρελές περιπέτειες, με πολύ γέλιο και δράση, αλλά και να αναδείξει τους κρυμμένους θησαυρούς της χώρας μας!

Στο The Thing About Greece, ο Θέμης Λαμπρίδης και μερικοί τρελοί συνοδοιπόροι του, ξεκινούν με ένα δανεικό τζιπ – από τους γονείς της κοπέλας του Θέμη– που έβγαζε συνεχώς προβλήματα που τους οδήγησε στο να ζήσουν μια περιπέτεια στα βουνά της Ελλάδας γεμάτη απρόοπτα και τρελά περιστατικά!

Το ταξίδι ξεκινάει το 2014 και επί δύο σεζόν ο Θέμης ακολουθεί τους πιο ενεργούς riders της χώρας, σε τρελές περιπέτειες, καταγράφοντας τα βουνά μέσα από τα δικά τους άλματα!

Σε αυτό το ταξίδι θα ζήσουν τα πάντα! Θα ξεκινήσουν με ένα τρακάρισμα-καραμπόλα! Θα ανέβουν στις κορυφές της Βασιλίτσας, του Βίτσι, της Πάρνηθας, της Κρήτης, των Καλαβρύτων, του Παρνασσού, του Φαλακρού και του βουνού των Θεών, Όλυμπο!

doc-thethingaboutgreece-02.jpg

Θα κοιμηθούν σε καναπέδες, τροχόσπιτα, καταφύγια, παγωμένα δωμάτια, στο αμάξι, αλλά και θα φιλοξενηθούν από γνωστούς και από αγνώστους! Θα ζήσουν άπειρες στιγμές γέλιου και τρέλας!

doc-thethingaboutgreece-01.jpg

Θα περπατήσουν, θα ανέβουν χιονισμένες κορυφές με τον εξοπλισμό στην πλάτη, θα οδηγήσουν πιο πολλά χιλιόμετρα από όσα είχαν υπολογίσει…. με κράμπες στα πόδια και στο τέλος…θα περιστρέψουν σπίτια τους με τον γερανό του κυρ Αντώνη και το τζιπ φορτωμένο πάνω του!

 

Για πρώτη φορά και μέχρι της 25 Απριλίου, το The Thing About Greece είναι διαθέσιμο online, εδώ