Είναι 38 χρονών και έχει βάλει στόχο να κολυμπήσει 3.000 χλμ μαζί με καρχαρίες.


Ένα ριψοκίνδυνο ρεκόρ θέλει να σπάσει ένας 38χρονος ονόματι Ben Hooper. Την Κυριακή, θα πέσει στον Ατλαντικό και θα προσπαθήσει να πάει από την Σενεγάλη στη Βραζιλία κολυμπώντας! Το μενού θα έχει φυσικά καρχαρίες και άλλα υπέροχα και τρομακτικά πλάσματα που ζουν στο συγκεκριμένο ωκεανό. 

Για να μπορέσει να έχει περισσότερο υπό έλεγχο τα πράγματα, ο Hooper ζήτησε από την εταιρεία Αrena να του κατασκευάσει μια στολή η οποία θα τον κάνει λιγότερο ευδιάκριτο στα επικίνδυνα πλάσματα της θάλασσας. Παρέα του στο ταξίδι αυτό θα έχει μια βάρκα, στην οποία θα κοιμάται και θα τρώει. Στόχος του είναι να κολυμπάει για 12 - 14 ώρες την ημέρα.

Ο Hooper είναι πρώην αστυνομικός και έχει στο... βιογραφικό του πολλές μάχες με τη ζωή. Είχε διαπιστωθεί 3 φορές ως κλινικά νεκρός όταν ήταν παιδί. Στα 5 του, παραλίγο να πνιγεί σε μια πισίνα όταν του κόπηκε η ανάσα. Ωστόσο, αντί αυτό να τον απογοητεύσει και να τον κρατήσει μακρυά από νερό, τον έκανε να αφιερωθεί στο κολύμπι. Στόχος του ήταν να κολυμπήσει έναν ωκεανό μια μέρα, και αυτή έφτασε.

Παίρνοντας τη σύνταξη του, έπαθε κατάθλιψη και αποφάσισε ότι το παιδικό του όνειρο θα του έδινε ξανά ζωή. "Τσέκαρα τα ρεκόρ Γκίνες και μου επιβεβαίωσαν ότι κανείς δεν έχει κολυμπήσει ποτέ ούτε μίλι ωκεανού. Και αυτό ήταν" αναφέρει χαρακτηριστικά. 

"Δε φοβάμαι για τη θαλάσσια ζωή, μπαίνω στον κόσμο τους και πρέπει να τον σεβαστώ. Έχω ήδη συναντήσει καρχαρίες και μέδουσες και τίποτα δε με έχει φάει ως τώρα" σημειώνει. 

Ο εξερευνητής Sir Ranulph Fiennes, είπε ότι η προσπάθεια του Hooper είναι αξιοθαύμαστη, ενώ πρόσθεσε: "είναι πιθανό να γίνει το σύγχρονο αντίστοιχο του Sir Edmund Hillary όταν κατέκτησε την κορυφή του Everest".