Στις 12 & 13 Ιουλίου 2014 το Δρέπανο Αχαΐας γέμισε αετούς και αθλητές του Kitesurf απ’ όλη την Ελλάδα!


 

Στις 12 & 13 Ιουλίου 2014 το Δρέπανο Αχαΐας γέμισε αετούς και αθλητές του Kitesurf απ’ όλη την Ελλάδα!

 

Το 3ο Κitesurf Festival ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία. Το 2ήμερο που μας πέρασε ήταν γεμάτο αγώνες επίδειξης, θέαμα, πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες για αθλητές και επισκέπτες, full μουσική και εκπλήξεις as promised!

 

Φέτος και για πρώτη φορά, εκτός από τους αθλητικούς αγώνες, το πρόγραμμα ήταν γεμάτο με παράπλευρες εκδηλώσεις και για τον κόσμο που ενδιαφέρεται να γνωρίσει το kitesurf και τα υπόλοιπα θαλάσσια αθλήματα σανίδας.

 

Οι εθελοντές του ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ-ΚΕΔΜΟΠ ήταν επίσης εκεί για να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών! Και δεν ήταν λίγοι αυτοί που ανταποκρίθηκαν! Πάνω από 100 εθελοντές πέρασαν από το περίπτερο, γεγονός που μας γέμισε αισιοδοξία και ικανοποίηση!

 

Τα θαλάσσια σανιδοαθλήματα!

 

Πριν από περίπου δύο μήνες το Αθλητικό Σωματείο Kitesurf – Cape Drepano σε συνεργασία με την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, πήρε μια φανταστική πρωτοβουλία. Έφτιαξε ένα βίντεο και άρχισε να γυρνάει τα σχολεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να γνωρίσει στα πιτσιρίκια το KITESURF, το WINDSURF και το SUP – δηλαδή τα θαλάσσια σανιδοαθληματα…

 

Πάνω από 2.000 μαθητές του γυμνασίου παρακολούθησαν την παρουσίαση και συζήτησαν με τους απεσταλμένους αθλητές προκειμένου να γνωρίσουν τον κόσμο των water board sports.

 

Η ιστορία συνεχίστηκε στο διήμερο του 3ου KITESURF Festival με την παρουσίαση αυτών των τριών αθλημάτων.

 

Συγκεκριμένα και τις δύο ημέρες του φεστιβάλ υπήρχαν αθλητές και εκπαιδευτές οι οποίοι έδειξαν τα πρώτα βήματα σε όλους όσους θέλουν να μπουν στη θάλασσα μαζί με ένα σανίδι.

 

Με την βοήθεια του NOWORK team υπήρχε διαθέσιμος εξοπλισμός του WINDSURF, KITESURF και SUP και ο κόσμος πραγματικά ανταποκρίθηκε! 

 

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που ανέβηκαν σε ένα Stand Up Paddle board και έκαναν τη βόλτα τους, κοιτώντας (από απόσταση ασφαλείας φυσικά) τους αγώνες επίδειξης των Kitesurfers.

 

Άλλοι έπιασαν στα χέρια τους τον εκπαιδευτικό αετό του kite, που είναι και το πρώτο μάθημα ενός wanna be kitesufer, προκειμένου να αντιληφθούν πως κινείται ο αετός με την δύναμη του αέρα.

 

Το ίδιο συνέβη και με το άθλημα του windsurf. Εκπαιδευτικός εξοπλισμός είχε στηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην παραλία και όσοι θέλησαν πήραν μια πρώτη γεύση του feeling πάνω σε windsurf board… στην στεριά φυσικά για 1ο μάθημα!

 

 

Αυστηρή προϋπόθεση για την δράση αυτή ήταν …μαγιό, αντηλιακό και πολύ κέφι!!!!

 

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ 3RD KITESURF FESTIVAL:

 

OLD SCHOOL:

1ST PLACE:ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

2ND PLACE:ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

3RD PLACE:ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ

 

FREESTYLE ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

1ST PLACE:ΑΓΡΙΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ

2ND PLACE:ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

3RD PLACE:ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΝΕΛΗ

 

FREESTYLE ΑΝΔΡΩΝ:

1ST PLACE:BOWD BEN

2ND PLACE:CHARLTON TOM

3RD PLACE:ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ

 

COURSE (surf boards):

1ST PLACE:CHARLTON TOM

2ND PLACE:KUZOLITZ ALEXANDRE

3RD PLACE:ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

 

COURSE (twintip):ΣΟΦΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 

VPA_7249.JPG

 

VPA_7328.JPG

 

VPA_7351.JPG

 

VPA_7442.JPG

 

VPA_7476.JPG

 

VPA_7593.JPG

 

VPA_7659.JPG

 

VPA_0211.JPG

 

VPA_0260.JPG

 

VPA_0564.JPG

 

VPA_8875.JPG

 

VPA_9044.JPG

 

VPA_9100.JPG