Με έναν αγώνα γεμάτο δράση, ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε το πανελλήνιο πρωτάθλημα motocross.


Με έναν αγώνα γεμάτο δράση, ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε το πανελλήνιο πρωτάθλημα motocross. Η πίστα του Δήμου Χαλκιδαίων, έχοντας δεχθεί αρκετές βελτιώσεις από τα μέλη της δραστήριας ΑΜΛΕΧ, γέμισε από τις τέντες των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και δέχθηκε για άλλη μια φορά ένα σημαντικό αριθμό θεατών, οι οποίοι χειροκρότησαν τις προσπάθειες εκατό και πλέον αθλητών. Κι ενώ ο καιρός έδειχνε το τελευταίο διάστημα να βελτιώνεται, μία τρίωρη καταρρακτώδης βροχή στην αρχή του Σαββατοκύριακου, έδωσε μια άγρια ομορφιά στον πρώτο φετινό αγώνα.

Το χώμα μαλάκωσε κι έγινε λάσπη και το επίπεδο δυσκολίας της πίστας ανέβηκε κατακόρυφα. Αυτό, όμως, δεν έδειξε να πτοεί τον πρωταθλητή Παναγιώτη Κουζή, ο οποίος για ακόμη μία φορά στην καριέρα του, έδειξε πανέτοιμος να διαχειριστεί τον ψυχολογικό και αγωνιστικό φόρτο του πρώτου αγώνα μιας νέας χρονιάς. Ο Κουζής κατάφερε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα σχετικά νωρίς και στα δύο τελικά σκέλη της μεγάλης κατηγορίας ΜΧ1, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το κορυφαίο οδηγικό και αγωνιστικό επίπεδό του. Ο ψηλόλιγνος αναβάτης, μαθημένος στο να λειτουργεί κάτω από αντίξοες συνθήκες, έχει φέτος να διαχειριστεί την πίεση από έναν ακόμη σπουδαίο αθλητή, τον περσινό πρωταθλητή της μικρότερης κατηγορίας ΜΧ2, Δημήτρη Κοντολέτα, που φέτος θα ακολουθήσει για πρώτη φορά το πρωτάθλημα της MX1.



Τα μηνύματα τις τελευταίες εβδομάδες έλεγαν ξεκάθαρα πως ο Δημήτρης Κοντολέτας διάνυε περίοδο πολύ καλής φόρμας επάνω στη νέα του αγωνιστική μοτοσυκλέτα των 450 κυβικών, κι έτσι όλοι ανυπομονούσαμε για τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος. Ο νεαρός αθλητής από την Ηλεία, πράγματι έφτασε στην Χαλκίδα με αρκετά υψηλές προσδοκίες, πέφτοντας στην μάχη του πρώτου σκέλους αποφασισμένος για τη νίκη. Το λασπερό τερέν όμως της Χαλκίδας ανέδειξε για άλλη μια φορά μοναδικό νικητή τον Παναγιώτη Κουζή, που πέρα από ένα μικρό βαθμολογικό προβάδισμα από τις νίκες του και στα δύο σκέλη, αποκτά παράλληλα κι ένα σημαντικότατο ψυχολογικό αβαντάζ για την συνέχεια της χρονιάς. Την ίδια στιγμή, φανερά ανανεωμένος εμφανίστηκε ο Αιγιώτης Γιώργος Ηλιόπουλος, ο οποίος τερματίζοντας τρίτος στο πρώτο σκέλος και δεύτερος στο επόμενο σκέλος, ανέβηκε στην δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης του αγώνα.


Την ίδια στιγμή, μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τους θεατές της Χαλκίδας που περίμεναν να παρακολουθήσουν τις μάχες της κατηγορίας ΜΧ2, και είχε σαφώς να κάνει με την πολύ δυνατή εμφάνιση του Γιάννη Τουρατζίδη. Ο νεαρός αθλητής από την Θεσσαλονίκη, έκανε την καλύτερη δυνατή αρχή στο φετινό πρωτάθλημα, κερδίζοντας και τα δύο σκέλη του αγώνα. Δεδομένης της απουσίας του περσινού πρωταθλητή Δημήτρη Κοντολέτα, που μεταπήδησε στην ΜΧ1, υπήρχαν τουλάχιστον τρεις αναβάτες που μπορούσαν να κυνηγήσουν τη νίκη, αλλά ελάχιστοι ίσως προέβλεπαν την ολοκληρωτική επικράτηση του Τουρατζίδη. Αν και ταχύτερος σε απόλυτους χρόνους, ο δεκαεξάχρονος Μανώλης Κρητικός ήταν για άλλη μια φορά σχετικά ασταθής στα αγωνιστικά σκέλη, μένοντας τελικά στην δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης, την στιγμή που ο τοπικός αναβάτης Παναγιώτης Παπίλας τερμάτιζε τρίτος.

Χωρίς αντίπαλο, ουσιαστικά, ο Ρόδιος Στάμος Λυρίου επικράτησε και στα δύο σκέλη της κατηγορίας OPEN, με τον Σπύρο Μπιρλή να κερδίζει το μοναδικό σκέλος των Quad που έγινε το απόγευμα του Σάββατου. Το πανελλήνιο πρωτάθλημα motocross συνεχίζεται στις 13 και 14 Απριλίου στα Γιαννιτσά, με διοργανώτρια λέσχη τον ΟΦΜΓ.

Συγκεντρωτικά Αποτελέσματα
ΜΧ1
1. Παναγιώτης Κουζής Honda 50 βαθμοί
2. Γιώργος Ηλιόπουλος ΚΤΜ 36 βαθμοί
3. Δημήτρης Κοντολέτας Yamaha 36 βαθμοί

MX2
1. Γιάννης Τουρατζίδης Yamaha 50 βαθμοί
2. Μανώλης Κρητικός Yamaha 36 βαθμοί
3. Παναγιώτης Παπίλας Honda 36 βαθμοί