Ο 18χρονος Νικόλας Πλυτάς απο τη Βούλα είχε κάνει μεγάλη αίσθηση το καλοκαίρι με ένα waterski video με tricks σε ένα τρελό spot, το ναυάγιο της Ελευσίνας...


Ο 18χρονος Νικόλας Πλυτάς απο τη Βούλα είχε κάνει μεγάλη αίσθηση το καλοκαίρι με ένα waterski video με tricks σε ένα τρελό spot, το ναυάγιο της Ελευσίνας. Το συγκεκριμένο video είχε πραγματικά κάνει το γύρο του κόσμου και ο Νικόλας απέδειξε ότι είναι απο τις μεγάλες ελπίδες του ελληνικού action αθλητισμού (όσο και αδόκιμος αν ακούγεται ο όρος). Και μην ξεχνάμε ότι είναι επίσης δεινός snowboarder!

Συνέντευξη: Μάνος Νομικός - Η συνέντευξη εμφανίστηκε στο τεύχος Δεκέμβριος 2013 - Ιανουάριος 2014 του free press Platform.

{youtube}v8ip9j6oyb4{/youtube}



Λίγους μήνες μετά το εντυπωσιακό water ski video στο ναυάγιο της Ελευσίνας, να περιμένουμε κάτι νέο σύντομα;

Έχω αρκετές ιδέες για πράγματα που θέλω να κάνω και αυτόν τον καιρό προσπαθώ να οργανώσω κάποιες από αυτές. Σίγουρα θα υπάρξει κάτι μέσα στο 2014 αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμα ποια από όλα όσα σκέφτομαι. Αυτή τη στιγμή έχω επικεντρωθεί κυρίως στην προπόνησή μου και προσπαθώ να βγάλω νέο πρόγραμμα στα tricks. Το Δεκέμβριο θα πάω για 2 εβδομάδες στην Αμερική και μετά θα συνεχίσω τις προπονήσεις Ελλάδα.

Waterski και snowboarding. Ποιο απο τα δύο αγαπημένο σου; Ή απλά δεν μπορείς να τα ξεχωρίσεις; Τι συναισθήματα σου δημιουργούν;

Αν έπρεπε να διαλέξω θα έλεγα το waterski που είναι και το άθλημα που έχω αφοσιωθεί. To snowboard το αγαπώ πολύ αλλά είναι περισσότερο hobby. Και τα δύο μου δίνουν αίσθηση ελευθερίας και είναι τρόπος έκφρασης για μένα, ενώ ταυτόχρονα ανεβάσουν την αδρεναλίνη μου!





Πως είναι η waterskiing σκηνή στην Ελλάδα; Σίγουρα ένας τόπος, η Ελλάδα, που μπορεί να το υποστηρίξει και τους 12 μήνες του χρόνου, σε αντίθεση με το snowboarding….

Ναι, η Ελλάδα είναι μία χώρα όπου μπορείς να προπονηθείς μεγάλα διαστήματα αφού βοηθάει ο καιρός αν και το χειμώνα είναι πιο πάντα πιο δύσκολο.  Το waterski βρίσκεται σε καλό επίπεδο αφού υπάρχουν και οι άνθρωποι που κάνουν δουλεία πάνω σε αυτό αλλά υπάρχει ακόμα αρκετός χώρος για ανάπτυξη του αθλήματος.  Όμως όπως σε όλα τα αθλήματα  η εποχή δεν βοηθάει – στον  τομέα κυρίως των οικονομικών – να γίνουν επενδύσεις στο άθλημα και αυτό επηρεάζει σημαντικά.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου μέρη σε Ελλάδα και εξωτερικό για waterskiing και snowboard;


Waterski : Στην Ελλάδα αγαπημένα μου μέρη είναι η Αλίαρτος, ο Καϊάφας και τα Ιωάννινα όπου έγινε πρόσφατα και το Πανευρωπαϊκό. Στο εξωτερικό στην Αμερική στο μέρος που θα πάω τώρα στις λίμνες του Clermont της Φλόριντα.

Snowboard: Les2Alpes, Lax Ελβετία αλλά και σε όλα τα χιονοδρομικά στην Ελλάδα.





Πέραν του waterski και snowboard, προσέχεις τη διατροφή σου ή / και κάνεις προπόνηση εκτός νερού και χιονιού; Θα έβλεπες τον εαυτό σου σαν επαγγελματία skier;

Προσέχω πολύ τη διατροφή μου, γενικά προσπαθώ κάνω υγιεινή ζωή, γυμνάζομαι κάθε μέρα και κολυμπάω κάθε μέρα όλο το χρόνο. Φυσικά και σκέφτομαι το εαυτό του επαγγελματία skier και γι’ αυτό δουλεύω πάνω σε αυτό.

Ποια είναι τα μεγαλύτερα μαθήματα που έχεις μάθει μέσα απο αυτά τα sports;

Η πειθαρχία, η αθλητική παιδεία και τον να μην εγκαταλείπω τους στόχους ακόμα και όταν αυτό φαίνεται πολύ δύσκολο.

Τι έχει προγραμματίσει ο Νικόλας Πλυτάς για το 2014; Συμμετοχές σε contests και ταξίδια;


Το 2014 θα ακολουθήσω το προπονητικό μου πρόγραμμα κανονικά, ελπίζω να καταφέρω να κάνω ακόμα 1-2 ταξίδια στο εξωτερικό και αυτή τη στιγμή από τους αγώνες που έχουν ανακοινωθεί θα λάβω μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21.