2 πανεύκολα κοκτέιλ με gin για το καλοκαίρι!


Ωραία η βότκα, δε λέω. Έχει κάνει πολλά βράδια μου να μοιάζουν ενδιαφέροντα, ακόμη κι αν δεν ήταν. Παρόλα αυτά, έρχεται νέος σερίφης στην πόλη για να μας κάνει τα καλοκαιρινά μας βράδια πιο ευχάριστα, δροσερά και λαχταριστά: το gin.

Το gin είναι η νέα βότκα λοιπόν. Μπορεί να το έχεις προσέξει μάλιστα τελευταία, μιας και πολλά είναι τα μπαρ που προμοτάρουν περισσότερο την κατανάλωση αυτού του ποτού, ειδικά με τα άκρως γευστικά premium gins που κυκλοφορούν.

Για να είσαι κι εσύ μέσα στα πράγματα λοιπόν, παρακάτω σου παρουσιάζω 2 εύκολες συνταγές κοκτέιλ με βάση το gin, οι οποίες θα σε μετατρέψουν στον πιο εκλεπτυσμένο πότη! Τώρα τι gin θα επιλέξεις, αν θα είναι δηλαδή premium ή μη, αυτό είναι δική σου επιλογή. Αλλά μεταξύ μας, ένα Hendricks’ θα πάει αυτά τα ντρίνκς ακόμη παραπέρα!

Bee's Knees

Υλικά

60 ml gin

22 ml σιρόπι μελιού*

22 ml φρέσκο χυμό λεμόνι

Εκτέλεση: Βάλε τα υλικά σε ένα shaker και χτύπησε καλά για 1 λεπτό. Σέρβιρε σε χαμηλό ποτήρι με πάγο και ολοκλήρωσε με μια φέτα λεμόνι.

*Για το σιρόπι μελιού: Ανακάτεψε ένα μέρος μελιού και ένα μέρος ζεστού νερού σε ένα σκεύος. Μόλις διαλυθεί το μέλι πρόσθεσε το σιρόπι σε ένα μπουκάλι και αποθήκευσε στο ψυγείο.

White Lady

Υλικά

60 ml gin

15 ml Triple Sec λικέρ

15 ml φρέσκο χυμό λεμόνι

Εκτέλεση: Βάλε τα υλικά σε ένα shaker και χτύπησε καλά για 1 λεπτό. Έπειτα πρόσθεσε πάγο και χτύπα για μερικά δευτερόλεπτα ακόμη.Τέλος, με ένα στραγγιστήρι άδειασε το κοκτέιλ σε ένα παγωμένο ποτήρι μαρτίνι!

Cheers!

Σημαντική σημείωση: Mη ξεχνάς να καταναλώνεις υπεύθυνα!

Φωτό: Instagram @ truenorthspirits