Και να απολαύσεις τις γιορτές, έτσι όπως πάντα ονειρευόσουν!


Από τώρα κι όλας, ξεκινάει η «πλύση εγκεφάλου» και είναι μόλις Οκτώβριος. Ναι, το ξέρουμε! Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Και είναι αυτό που μας πιάνει όλους τελικά τις γιορτινές αυτές ημέρες, αυτός ο…. αχόρταγος καταναλωτισμός, που μας κάνει να θέλουμε να ψωνίσουμε, να ταξιδέψουμε, να πιούμε, να φάμε όλα στον υπερθετικό βαθμό!

Και όοοοοολα αυτά φυσικά, για να τα απολαύσεις, τι χρειάζεσαι; Surprise-surprise… Λεφτά! Και όσο στο «τριπάκι» και να μην μπαίνεις είναι λογικό κάποια απ’ όλα αυτά τα πράγματα να θέλεις να τα κάνεις. Να απολαύσεις ουσιαστικά, καλές στιγμές με τους φίλους σου, τους κοντινούς σου ανθρώπους. Να περάσεις καλά, βρε αδερφέ!

Έλα όμως, που όταν πλησιάζει ο καιρός, πας να αδειάσεις τον κουμπάρα και αράχνες βγαίνουν από μέσα. Μη πω για τον τραπεζικό λογαριασμό που έχει να δει… χαϊλίκια από τότε που η γιαγιά σου, σου έδωσε χρήματα για τα γενέθλιά σου. No worries. Υπάρχει λύση. Μπορείς από τώρα να βρεις τρόπους να βάλεις κάτι έξτρα στην άκρη, κάνοντας φυσικά… έξτρα πραγματάκια.

Οι προτάσεις μας, παρακάτω…

#1. Πούλα

Πιάνουν τα χέρια σου; Φτιάξε κάτι εύκολο (βλ. γούρια που τα αγοράζουν όλοι τα Χριστούγεννα) και πούλα το στο Etsy. Δεν είσαι δημιουργικός; No problem. Πούλα πράγματά σου στο Internet. Από ρούχα που δεν φοράς πια και άλλα αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι και από τα οποία μπορείς να βγάλεις κανά… ευρώ.

#2. Part-time

Σιγά-σιγά θα αρχίσει το “rush hour” στα καταστήματα. Όσο πλησιάζουν οι διακοπές, τόσο θα… πλησιάζει και ο κόσμος στα μαγαζιά. Αυτό σημαίνει ότι για τον λίγο αυτό καιρό, κάποια μεγάλα καταστήματα, ακόμη και καφετέριες, μπαρ κτλ. θα χρειάζονται λίγη βοήθεια παραπάνω. Enter you.

#3. Freelance

Ζούμε στο digital age που σημαίνει ότι όλες οι δουλειές γίνονται μέσα από έναν υπολογιστή. Άρα μπορείς να δουλέψεις και εσύ με τον υπολογιστή σου! Υπάρχουν πάρα πολλές εταιρίες, brands κ.ο.κ. που ψάχνουν για εξωτερικούς συνεργάτες σε πάρα πολλούς τομείς, για να κάνουν την δουλειά τους από το σπίτι. Μπορείς να είσαι και εσύ λοιπόν, ένας από αυτούς! Και ποτέ δεν ξέρεις. Μπορείς να κρατήσεις αυτή την δουλειά και για μετά τις γιορτές!