Κλείσε το κινητό επιτέλους και βγες έξω στον πραγματικό κόσμο!


Το να μετακομίσεις με μια νέα πόλη δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όλα είναι άγνωστα. Η γειτονιά, το σπίτι, το πανεπιστήμιο, οι φίλοι. Και το τελευταίο είναι και αυτό που χρειάζεσαι περισσότερο για να καταφέρεις να ξεπεράσεις όλες αυτές τις δυσκολίες που φέρνει μαζί του, το τεράστια αυτή αλλαγή στην ζωή σου.

Αν και το γεγονός ότι δεν μένεις πια με τους γονείς σου και ότι δεν χρειάζεται να μοιράζεσαι το μπάνιο με άλλα 50 άτομα (οκέι, υπερβάλλω προφανώς!), μια νέα αρχή είναι πάντα δύσκολη.

Όλα όμως αποκτούν και πάλι νόημα, άπαξ και βρεις τους κατάλληλους ανθρώπους να σε περιτριγυρίζουν! Σε αυτές τις καθοριστικές για την ζωή σου, στιγμές είναι που κάνεις τελικά τις καλύτερες γνωριμίες. Παρόλα αυτά, αν κολλάς λίγο για το πώς να ξεκινήσεις, no worries, σου λέω εγώ παρακάτω!

#1. Πάρε μέρος σε μια ομάδα

Είτε πρόκειται για ένα σπορ, είτε για ένα χόμπι, καλλιτεχνικό ή μη, το να κάνεις μια «εξωσχολική» δραστηριότητα που να απολαμβάνεις είναι σημαντικό. Και το βασικότερο είναι ότι με τους ανθρώπους που θα γνωρίσεις σε αυτή την δραστηριότητα θα έχετε σίγουρα κοινά ενδιαφέροντα (αφού επιλέξατε το ίδιο χόμπι!).

#2. Αναζήτησε συγκάτοικο (ακόμα και αν δεν έχεις οικονομική ανάγκη)

Και τα οικονομικά σου θα βελτιωθούν και οι γνωριμίες σου! Άσε που αν βρεις έναν συγκάτοικο θα έχεις με κάποιον να μοιραστείς την ίδια αγωνία που περνάτε και οι δύο, μετακομίζοντας σε μια νέα πόλη!

#3. Βρες δουλειά

Και εμπειρίες θα αποκτήσεις, αν βρεις μια δουλειά (δεν χρειάζεται να είναι full-time) και γνωριμίες θα κάνεις και το χαρτζιλίκι σου θα έχεις! Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι αρνητικό σε αυτό!

#4. Κυκλοφόρησε σε όλα τα… hot μέρη

Γκούγκλαρε, μάθε-ρώτησε, διάβασε. Δεν ξέρω ποια μέθοδο ενημέρωσης θα προτιμήσεις, αλλά το νόημα είναι να μάθεις ποια είναι τα μέρη που συχνάζουν όλοι! Κυκλοφόρησε και εσύ εκεί και να είσαι σίγουρος ότι θα φύγεις με… “plus one”!

#5. Παίξε το «λοκάλι»

Σίγουρα στην γειτονιά ή την περιοχή που μένεις όλο και κάποια δραστηριότητα ή event θα γίνεται. Πήγαινε, ψάξου, πάρε μέρος στις δραστηριότητες της κοινότητας κτλ. Όλα αυτά φέρνουν «πακέτο» και ένα σωρό γνωριμίες! Ευκολάκι…