Μια νέα έρευνα, δείχνει όλα εκείνα που φαίνεται να ανακουφίζουν όσους αποχωρίστηκαν εκείνον που θεωρούσαν άλλο τους μισό.


Μια νέα έρευνα, δείχνει όλα εκείνα που φαίνεται να ανακουφίζουν όσους αποχωρίστηκαν εκείνον που θεωρούσαν άλλο τους μισό.

Αν είσαι προσφάτως χωρισμένη και νιώθεις σα να έχει περάσει από πάνω σου νταλίκα, ίσως θα σε βοηθούσε να δεις τι κάνει ο υπόλοιπος κόσμος που βιώνει τα ίδια με σένα.

Αρχικά, να ξέρεις ότι ο χωρισμός δεν είναι κάτι... σπάνιο. Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε σε 2.000 άτομα από τις OnePoll και Yelp Eat24, οι ενήλικες Αμερικάνοι θα περάσουν τον πόνο του χωρισμού κατά μέσο όρο τρεις φορές στη ζωή τους! Ένα το κρατούμενο, λοιπόν: δεν είσαι μόνη.

Δύο το κρατούμενο, η διαδικασία επανάκαμψης θέλει χρόνο. Όπως προκύπτει από την έρευνα, χρειάζονται το λιγότερο 12 μέρες για να αρχίσεις να νιώθεις και πάλι ο εαυτός σου ενώ είναι φυσιολογικό μετά το "χωρίζουμε" να θελήσεις να συρθείς στα πατώματα για 4 μέρες.

Μέχρι να συνέρθεις πλήρως, όμως, και επειδή η ζωή συνεχίζεται, μπορείς να κάνεις πολλά και διάφορα. Αν αναρωτιέσαι τι, την απάντηση σου δίνουν όσοι συμμετείχαν στην έρευνα. 

1. Κοίτα το ταβάνι
Μείνε με τον εαυτό σου, για να καταλάβεις τα λάθη σου, να συνειδητοποιήσεις την αλλαγή, να ηρεμήσεις.


2. Τηλεόραση
Δες τηλεόραση χωρίς τύψεις. Είναι ένας ασφαλής και εύκολος τρόπος να ξεφύγεις.


3. Φίλοι
Συζήτα με τους φίλους σου. Οι πιθανότητες να μη γελάσεις μέσα στη θλίψη σου, είναι ελάχιστες.


4. Τρέξε στη μαμά
Η οικογένεια μπορεί να σου προσφέρει μια ειλικρινή αγκαλιά αγάπης. Μην το ξεχνάς.


5. Καλόπιασε τον εαυτό σου
Περνάς δύσκολα. Αξίζεις φροντίδα. Αγόρασε ένα μπλουζάκι, κάνε μια περιποίηση. Δώρα στον εαυτό σου!


6. Περπάτα
Το περπάτημα φαίνεται να βοηθά πολλούς χωρισμένους. Για δοκίμασέ το και εσύ!


7. Πέτα
Πέτα τα πράγματα που τον θυμίζουν. Είναι μια αποφασιστική κίνηση προς το μέλλον.


8. Ραντεβού
Βγες ραντεβού με κάποιον, αν νιώθεις έτοιμη. Κάποιοι σε αυτή την έρευνα, το έκαναν. Δε ξέρουμε πως πήγε, αλλά δήλωσαν ότι τους βοήθησε να ξεπεράσουν το χωρισμό τους. Προσοχή μη πληγώσεις εσύ κόσμο με τη συμπεριφορά σου, όμως.


9. Μη λιώνεις στα social media
Αν κάθε φορά που μπαίνεις στο Facebook τσεκάρεις το προφίλ του, μάλλον η αποφυγή του συγκεκριμένου κοινωνικού δικτύου μέχρι να νιώσεις καλύτερα, είναι μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση.


10. Dating apps
Φλέρταρε!

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/sxeseis/23302-10-pragmata-pou-kanoume-otan-xorizoume