Νόμιζες ότι όταν έχεις όρεξη είναι όλα καλά και ανθηρά; Λάθος!


Φυσικά είναι σημαντικό να έχεις στύση και μια υγιή σεξουαλική ζωή. Όμως, οφείλεις να ξέρεις ότι υπάρχουν μερικές... σοβαρές παρενέργειες στον εγκέφαλο σου από αυτή την κατάσταση. Συγκεκριμένα, έχεις την τάση να παίρνεις χαζές αποφάσεις και δεν το λέμε εμείς αλλά η επιστήμη.

Καναδική έρευνα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άντρες που είναι... αναμμένοι, είναι πιο πιθανό να πάρουν μεγαλύτερα ρίσκα στο κρεβάτι, όπως για παράδειγμα το να μη φορέσουν προφυλακτικό. Αλλά και εκτός κρεβατοκάμαρας, η στύση λειτουργεί περίεργα στον εγκέφαλο. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα, έδειξαν ότι όταν ήταν ερεθισμένοι είχαν 13% περισσότερες πιθανότητες να κάνουν επικίνδυνες κινήσεις σε ένα παιχνίδι blackjack, συγκριτικά με όσους δεν ήταν.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας, Shayna Sparling, ο ερεθισμός δεν επηρεάζει απαραίτητα την ικανότητα σου να πάρεις αποφάσεις αλλά περισσότερο το κίνητρο που βρίσκεται πίσω από αυτές. Άρα, ακόμα και αν ξέρεις ότι πρέπει να φορέσεις προφυλακτικό, για παράδειγμα, μπορεί να ΘΕΣ να κάνεις σεξ χωρίς προφυλάξεις επειδή εκείνη τη στιγμή έχει πλάκα.  Παλιότερη έρευνα επίσης είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι έχεις λιγότερο αυτοέλεγχο όταν είσαι ερεθισμένος, τονίζει η Sparling.